Ciutat Cooperativa estrena una àrea de jocs infantils als jardins de l’Astasieta

L’espai s’ha construït a partir de les idees recollides al Consell d’Infància de Sant Boi. Un dels elements més destacats és un tobogan de color vermell amb una forma recaragolada de tirabuixó.

Nova área de jocs infantils als jardins de l’Astasieta // Ajuntament de Sant Boi

Els nens i nenes del barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou disposaran a partir d’ara d’una nova àrea de jocs infantils als jardins de L’Astasieta. L’espai, de 860 metres quadrats, s’ha urbanitzat a partir de les idees recollides al Consell d’Infància de Sant Boi. L’Ajuntament de Sant Boi ha explicat en un comunicat que “l’element més emblemàtic és un tobogan de color vermell que té una forma recaragolada de tirabuixó”.

Els nous jardins de l’Astasieta estan situats entre els carrers de Frederic Mompou, Jenaro Sancho i Camí Vell de la Colònia, al barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou. L’espai, fins ara una zona enjardinada, s’ha urbanitzat de nou, s’hi ha plantat vegetació i s’ha posat mobiliari urbà, inclosos els elements de joc. A les zones amb risc de caigudes s’ha posat paviment de sorra de riu.

Un gronxador inclusiu

A petició del Consell d’Infància, dels nois i noies de les escoles i entitats del barri, s’ha col·locat un gronxador inclusiu i un joc per a infants amb cadira de rodes i s’han incorporat jocs per a nens de diferents edats.

Aquesta és la quarta zona de jocs infantils que es du a terme d’acord amb aquesta fórmula de participació que incorpora la mirada infantil en el procés de construcció de la ciutat. Les anteriors han estat la plaça de l’Olivera (2019) i la plaça de Francesc Ferrer i Guàrdia i el parc dels Somnis (Joaquim Auger cantonada Girona).

L’Ajuntament ha invertit els darrers 4 anys un total d’1,6 milions d’euros per renovar i mantenir les àrees de jocs infantils de Sant Boi. Fins ara, ja s’han dut a terme una quinzena d’actuacions de millora (en llocs com la plaça de Catalunya, la plaça dels Focs de Sant Joan o el parc de Marianao). Les prioritats, segons comenta el consistori, són “instal·lar jocs més vistosos, millorar l’estat de conservació de les àrees existents i minimitzar els riscos de seguretat”.

Recomanacions personalitzades