Els infants deixaran propostes de millora en bústies repartides per la ciutat

El projecte, anomenat ‘Les bústies dels infants’, l’ha realitzat el Consell d’Infància amb l’objectiu de plantejar canvis a l’espai públic. L’Ajuntament, Can Massallera, L’Olivera, els casals de barris i les biblioteques, alguns dels llocs on s’han instal·lat.

L’alcaldessa Lluïsa Moret, entregant les bústies als infants // Ajuntament Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi ha fet entrega de ‘Les bústies dels infants’, un projecte del Consell d’Infància perquè els nens i nenes puguin expressar les seves idees sobre la millora de la ciutat, entregant les seves propostes a unes bústies repartides per Sant Boi. Serà el mateix Consell d’Infància qui gestioni el seu contingut. De moment, s’han instal·lat a l’edifici de l’Ajuntament i a Can Massallera i l’Olivera, on els nens i nenes les han portat fins allà. A més, també hi haurà als casals de barri i a les biblioteques.

‘Les bústies dels infants’ és un encàrrec que l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va fer al Consell l’any 2017. Els consellers i les conselleres li van presentar les noves bústies i li van explicar com serà el seu funcionament i quines estratègies seguiran per aconseguir que aquesta nova eina de participació arribi als nens i les nenes.

Moret ha agraït «la bona feina feta» i ha animat els i les components del Consell a «assumir la responsabilitat d’incentivar els nens i les nenes de la ciutat a aportar les seves propostes i que es facin seva aquesta iniciativa de participació per millorar la ciutat on viuen».

Disseny participatiu de la ciutat

El Consell d’Infància es va constituir l’any 2015. Des de la seva creació, ha participat en diferents projectes de ciutat. Amb l’objectiu d’incorporar la mirada dels infants, els nens i les nenes també han treballat en el disseny de l’espai públic de Sant Boi: el laberint i altres espais de joc i del parc dels Somnis (nom escollit pels infants per a la cruïlla entre els carrers Girona i Joaquim Auger), ja finalitzats, i els jardins de l’Estacieta i la plaça de l’Olivera, encara en execució.

Recomanacions personalitzades