El Consell d’Infants dissenyarà els futurs camins escolars

L’Ajuntament encarrega als menuts consellers la tasca que s’allargarà tot un any. Entre d’altres tasques, el consell sortint ha batejat amb el nom del ‘parc dels Somnis’ a un espai públic de la ciutat.

Acte de renovació del del Consell d'Infància // Ajuntament de Sant Boi

Acte de renovació del del Consell d’Infància // Ajuntament de Sant Boi

Als nous infants que constitueixen el Consell d’Infància de Sant Boi de Llobregat se’ls gira feina. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, els ha demanat ser partícips actius en el disseny dels camins escolars segurs de la ciutat. De fet, la petició s’ha oficialitzat aquest passat dimecres en l’acte de celebració del Dia Internacional dels Drets de la Infància, que s’ha dut a terme a Can Massallera.

A més, el Consell d’Infància també tindrà l’encàrrec de distribuir les bústies on els nens i nenes de Sant Boi podran dipositar les seves idees, propostes i opinions sobre la ciutat. Per últim, destacar que el pròxim 30 de novembre els petits consellers també participaran en l’acte simbòlic d’encesa de l’enllumenat nadalenc.

Durant l’acte de renovació també s’ha presentat la memòria de les actuacions dutes a terme durant l’últim any per encàrrec de l’Ajuntament. En aquest sentit, s’ha de posar de relleu que un espai públic de Sant Boi s’ha batejat amb el nom de ‘parc dels Somnis’, a proposta dels nens i les nenes. Aquest parc comptarà amb les dues àrees de jocs infantils que s’han remodelat i amb els jardins de l’Estacieta (barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou) i la plaça de l’Olivera (barri de Casablanca), els quals també s’han renovat íntegrament.

Representants de les escoles i les entitats d’infància

El Consell d’Infància de Sant Boi de Llobregat es va constituir per primera vegada al març de 2015 i aquest dimecres s’ha renovat per cinquena vegada. Una de les particularitats és que el seu consell sempre ha estat format per infants d’entre 9 i 11 anys, motiu pel qual ara hi han accedit 24 infants de 4t de Primària (prèvia selecció als respectius grups de referència) i s’han acomiadat 20 infants de 6è (després de dos anys de treball). Actualment hi ha representades 16 escoles i sis entitats d’infància de Sant Boi.

Recomanacions personalitzades