El 28% dels nens d’entre 3 i 6 anys de Sant Boi tenen sobrepès

L’estudi ‘SantboiSà’, liderat per la Gasol Foundation i l’Ajuntament de Sant Boi, situa als menors amb una de les taxes d’obesitat més altes d’Europa

Presentació de l’estudi // Gasol Foundation

El 28% dels menors d’entre 3 i 6 anys de Sant Boi de Llobregat pateix sobrepès o obesitat. Aquesta dada s’extreu de l’estudi ‘SanboiSà’, que han liderat la Gasol Foundation i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. De fet, coincidint amb el Dia Universal del Nen, s’ha presentat aquest informe, el qual ha sigut l’estudi més gran fet fins ara a Espanya sobre els factors determinants de l’obesitat infantil. En total han participat 854 menors.

Durant la presentació de l’estudi, la Gasol Foundation ha donat a conèixer la seva estratègia comunitària per intentar acabar amb una epidèmia que, en el cas d’Espanya, se situa amb una de les taxes més altes d’Europa. Per la seva banda, l’Ajuntament de Sant Boi ha assenyalat que està desenvolupant un projecte per posicionar-se com una Ciutat Saludable i Sostenible.

Epidèmia a la primera infància

La directora executiva de la Gasol Foundation, Cristina Ribes, ha alertat que “aquestes xifres posen en relleu que l’epidèmia ja afecta la primera infància i les intervencions per frenar l’obesitat infantil s’han de focalitzar sobre aquest col·lectiu”. D’altra banda, el principal investigador de l’estudi, el Dr. Santi F. Gómez, ha destacat els problemes d’alimentació dels menors: “Més de la meitat dels menors no mantenen una alimentació adient i quatre de cada deu no realitza activitat física de forma freqüent”.

Per últim, posar de relleu que ‘SantBoiSà’ analitza l’associació entre l’estat ponderal dels menors i els hàbits de vida de les famílies.

Recomanacions personalitzades