L’àrea de jocs de la plaça de l’Olivera es remodela amb les propostes dels infants

Les obres de remodelació de l’espai, ubicat al barri de Casablanca, han permès instal·lar jocs amb forma d’arbre, una tirolina i taules de ping-pong. És el tercer projecte en el qual participa el Consell d’Infància, després de les reformes de la plaça Francesc Ferrer i Guàrdia i el Parc dels Somnis.

Espai de jocs infantils a la plaça de l’Olivera // Ajuntament de Sant Boi

La nova àrea de jocs de la plaça de l’Olivera de Sant Boi s’ha remodelat seguint les indicacions aportades pels infants de la ciutat. L’espai inclourà un joc amb forma d’arbre, un altre inspirat en una tirolina, taules de ping-pong i jocs inclusius. En un comunicat, l’Ajuntament assegura que “la renovació d’aquest l’espai s’ha fet a partir de les propostes fetes pels nens i les nenes del Consell d’Infància de Sant Boi”. Les obres a la plaça de l’Olivera, del barri de Casablanca, ja han finalitzat.

Tenint en compte les idees recollides pels nens i nenes, la nova plaça disposa de tres àrees de jocs diferenciades: dues per a infants de diferents edats (de 0 a 3 i de 3 a 11 anys) i un espai multifuncional per a totes les edats. Un dels jocs que s’hi han col·locat té forma d’arbre amb petites cabanes en forma d’oliva a la capçada.

Jocs inclusius

A petició dels nens i les nenes, també hi ha un joc semblant a una tirolina, taules de ping-pong i jocs inclusius, inclòs un gronxador d’ús exclusiu per a infants amb cadira de rodes. El consistori explica que “els treballs fets han permès configurar una plaça més amable i funcional, millor adaptada a les necessitats d’infants i famílies”.

El disseny de les àrees de joc es va fer l’any passat al Consell d’Infància de Sant Boi, un organisme format per nens i nenes d’entre 9 i 11 anys, que porta a terme encàrrecs de l’Ajuntament per incorporar la mirada infantil en el procés de construcció de la ciutat.

La reforma de la plaça de l’Olivera és la tercera actuació en àrees de joc del municipi que es realitzen seguint aquesta forma de participació infantil, després de les que es van fer fa dos anys a la plaça de Francesc Ferrer i Guàrdia i al parc dels Somnis. L’Ajuntament recorda que en els darrers quatre anys ha invertit 1,6 milions per renovar i mantenir les àrees de jocs infantils. Això ha comportat una quinzena d’actuacions en llocs com la plaça de Catalunya, la plaça dels Focs de Sant Joan o el parc de Marianao. L’objectiu de la iniciativa és “instal·lar jocs més vistosos, millorar l’estat de conservació de les àrees existents i minimitzar els riscos de seguretat”.

Recomanacions personalitzades