La xifra de viatgers de bus del trajecte Barcelona-Sant Boi creix un 6,8% durant el primer semestre

El balanç de l’AMB constata un increment de serveis important en el corredor del Delta i en la comarca del Baix Llobregat. El transport metropolità es consolida com una de les eines que més afavoreixen la mobilitat.

Un dels autobusos que comunica Sant Boi amb Barcelona // Arxiu

Els serveis diürns d’autobús que cobreixen la línia entre Sant Boi de Llobregat i Barcelona tenen bona salut. Les darreres dades de l’Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB), que fan referència al primer semestre d’enguany, revelen que la xifra de viatgers ha augmentat un 6,8% entre el gener i el juny. Aquest increment se suma al d’altres poblacions de Baix Llobregat, com Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i les línies urbanes de Sant Feliu de Llobregat.

Les bones dades en concreten en els viatgers registrats al Baixbus durant el primer semestre de l’any. En un comunicat de balanç, l’empresa assenyala que “es confirma l’evolució ascendent i pronunciada amb un total de més d’1.600.000 viatgers en els darrers sis mesos i un creixement interanual del 8%”.
L’empresa destaca els increments de passatgers en el corredor del Delta, especialment a Castelldefels, Gavà, Viladecans i Sant Boi. Un altre creixement dels viatgers s’ha produït al Baix Llobregat, amb un augment del 3,8%, seguint la tendència dels darrers anys.

Rècord del transport públic metropolità

Entre el gener i el juny del 2019, un total de 373,65 milions de viatgers han utilitzat el sistema de transport públic de metro i autobús (gestió directa i indirecta) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), un volum que representa un increment del 3,3% respecte al mateix període del 2018. Aquesta xifra torna a superar el rècord històric de viatgers del transport públic d’un primer semestre. Això suposa que, entre el gener i el juny, als transports públics de l’AMB s’hi han incorporat fins a 11,84 milions de nous viatgers respecte al mateix període del 2018. Si es té en compte la diferència de calendaris dels períodes gener-juny dels anys 2018 i 2019 i es consideren calendaris homogenis, l’increment hauria estat del 4%.

El vicepresident de mobilitat i transport en funcions de l’AMB, Antoni Poveda, ha explicat que “una vegada més, les dades revelen que la demanda de transport públic segueix creixent de manera continuada, sobretot la gestió indirecta, que ho fa de forma més acusada”. En aquesta línia, Poveda ha afegit que “amb les millores i novetats que estem duent a terme, el transport metropolità encara té molt de recorregut i aquest ha de ser el gran facilitador del canvi d’hàbits en termes de mobilitat i sostenibilitat”.

L’AMB destaca que l’increment de viatgers transportats respecte a l’any anterior suposa un estalvi mediambiental en emissions de 6.335 tones de CO2, 0,65 tones de PM i 19,81 tones de NOX en comparació amb si aquests viatges s’haguessin fet en vehicle privat.

Recomanacions personalitzades