Sant Boi tindrà autobusos cap a Barcelona cada vuit minuts a les hores punta

Les línies L70 i E70, que connecten amb la plaça Espanya, i l’E79, que enllaça amb l’Avinguda Diagonal, seran les que tindran un augment de la freqüència de pas. L’AMB presenta al municipi un nou servei exprés i una flota de vehicles híbrids.

Lluïsa Moret i Antoni Poveda, durant la presentació dels nous busos // David Rodríguez

Els habitants de Sant Boi tindran més fàcil la mobilitat en transport públic fins a Barcelona. Així ho ha anunciat l’alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret, durant la presentació de la nova flota d’autobusos híbrids que ha mostrat l’Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB). Així, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, ha recordat que “escoltant les demandes de l’alcaldessa, les línies L70 i E70, que arriben fins a la plaça Espanya, i l’E79, que ho fa fins a l’eix de l’Avinguda Diagonal, circularan en una franja d’entre 8 i 10 minuts”.

A més, Poveda ha indicat que les línies L96 (Sant Boi- Castelldefels) i la S10 (Sant Boi- Sant Feliu i Viladecans) augmentaran la seva freqüència de pas i circularan cada 12 minuts. Moret ha assegurat que a més d’incrementar el pas d’autobusos, “el nou servei d’AMB també permetrà augmentar les línies i millorar la qualitat de vida dels ciutadans gràcies a la reducció de la contaminació”.

128 autobusos híbrids

L’alcaldessa ha precisat que la iniciativa forma part de l’aposta de Sant Boi per facilitar la mobilitat dels seus veïns, però alhora “es tracta d’un dret universal dels ciutadans que han de viure a una població més sostenible i saludable”. Moret ha afegit que, amb dades del 2018, “un 35% dels trajectes que es realitzen a Sant Boi es fan amb transport públic”. Aquests 12 milions de trajectes anuals suposen un repte per la mobilitat de la ciutat.

Dels 128 autobusos nous híbrids i elèctrics que té previst posar en marxa l’AMB, vuit es destinen a Sant Boi. A més, l’entitat crea una nova línia, l’E70, i millora la circulació dels autobusos L96, L97 i la SB1. Amb l’objectiu de reduir la contaminació ambiental, Poveda ha constatat que a partir del febrer, un 15% dels busos que circulin per Sant Boi seran híbrids. Tot i que el responsable de l’AMB ha plantejat que la demanda dels serveis ha pujat un 6% a l’àrea metropolitana durant l’últim any, també ha crescut la xifra de viatges amb vehicle privat.

Recomanacions personalitzades