Sant Boi dona la benvinguda a sis nens saharauis

Els menors, d’entre 9 i 13 anys, seran acollits per famílies en el marc del projecte ‘Vacances en Pau’. L’Ajuntament indica que «gaudiran de la ciutat i participaran en activitats lúdiques i educatives».

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, va rebre els infants al consistori // Ajuntament de Sant Boi

Sis nens saharauis, d’entre 9 i 13 anys, han viatjat des d’Algèria per passar els dos mesos d’estiu amb famílies de Sant Boi. En el marc del projecte ‘Vacances en Pau’, aquests infants podran “gaudir de la ciutat i participar en activitats lúdiques i educatives”, segons ha apuntat l’Ajuntament en un comunicat.

El projecte ‘Vacances en Pau’ consisteix en l’acollida temporal, per part de famílies, de nens i nenes que viuen en campaments de refugiats del Tindouf, a Algèria. D’aquesta manera, l’Ajuntament assegura que els infants poden passar un estiu “diferent” del que tindrien si es quedessin a casa seva, on la temperatura pot ascendir als 50 graus.

Amb la família acollidora, els menors tenen la possibilitat de “conèixer nous costums, noves llengües i rebre una alimentació equilibrada i assistència mèdica”, segons indica el consistori. A més, també participen en “casals” i “camps esportius”.

L’Ajuntament ha signat un conveni amb l’Associació Sant Boi d’Infants Sahrauís per fer possible aquesta iniciativa solidària. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, va rebre les famílies acollidores i els infants el passat dimecres 17 de juliol.

Recomanacions personalitzades