El Ple aprova per unanimitat un nou reglament de participació ciutadana

El text el defineix com el “dret de la ciutadania a prendre part en els assumptes públics”. Per desenvolupar-lo, s’implantarà una plataforma digital que ja s’ha utilitzat per als pressupostos participatius.

El ple de l’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat el nou reglament // Arxiu

El darrer ple de l’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat per unanimitat el reglament de participació ciutadana. El nou text defineix la participació com “el dret de la ciutadania a prendre part en els assumptes públics”. En un comunicat, el consistori assegura que “el document és fruit d’un intens treball de debat i consens entre totes les forces polítiques, defineix quins són els instruments de participació a l’abast de la ciutadania, facilita la iniciativa ciutadana per promoure espais de participació i reconeix el dret de participació en els col·lectius no constituïts jurídicament com a entitat”. A més, ressalta la importància en el retiment de comptes i en el seguiment i l’avaluació dels diferents projectes participatius.

Una de les novetats del reglament és la creació d’una Comissió de Garanties, formada per tres persones independents, que vetllarà per la transparència i la correcta aplicació del reglament.

L’Ajuntament recorda que el text és “la culminació del procés de redefinició de les polítiques de participació ciutadana que s’han dut a terme a Sant Boi durant els últims anys”. Sota el títol de ‘particiPASSIÓ’, s’ha treballat de manera consensuada amb la ciutadania.

Plataforma digital

Un dels instruments que s’utilitzarà per desenvolupar aquest reglament és la plataforma digital a través de la qual ja s’han creat diversos projectes com els pressupostos participatius.

Tot i que la iniciativa ha rebut el suport unànime de tots els grups, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Sant Boi, Miquel Salip, ha assegurat que creuen que «falta voluntat política en explicar i dialogar amb les persones i entitats que han presentat al·legacions”.

Recomanacions personalitzades