Sant Boi crea un Consell d’Adolescència per fomentar la participació política

L’òrgan incorpora 18 joves d’entre 12 i 14 anys perquè ofereixen el seu punt de vista sobre les polítiques municipals. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, demana propostes pel seu model de ciutat.

Acta de constitució del Consell d’Adolescència // Ajuntament Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha constituït el Consell d’Adolescència per incorporar la perspectiva sobre les polítiques municipals d’aquest col·lectiu. El nou òrgan de participació ciutadana està format per 18 joves d’entre 12 i 14 anys, que oferiran el seu punt de vista sobre els temes d’interès pel municipi. L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ja ha sol·licitat el primer encàrrec: recollir l’opinió dels adolescents sobre com els hi agradaria que fos la ciutat.

El Consell d’Adolescència ja ha celebrat la seva primera sessió, en la qual han participat 18 membres, que han signat l’acta de constitució i han rebut un carnet identificador. La meitat dels membres ho són en representació de 9 entitats socioeducatives i de lleure de la localitat i la resta són exconsellers i exconselleres del Consell d’Infància de Sant Boi. El pròxim curs s’afegiran representants dels instituts de la ciutat.

L’exemple del Consell d’Infància

La iniciativa del Consell d’Adolescència forma part de la voluntat del govern municipal “d’impulsar la participació de la infància i l’adolescència com un valor democràtic per a la ciutat”, segons afirma el consistori en un comunicat”. L’objectiu és que els adolescents participin i se’ls reconegui socialment la seva funció de “subjectes de ple dret en el present i no només en el futur”. El projecte agafa com a punt de partida la creació del Consell d’Infància.

L’Ajuntament de Sant Boi recorda que el Consell d’Infància de Sant Boi es va crear l’any 2015 i s’ha consolidat com “un òrgan de representació i transformació de la ciutat”. El Consell ha participat en la definició i el disseny de diversos espais de jocs infantils de parcs i places. Està previst que més endavant formi part del disseny dels camins escolars.

Recomanacions personalitzades