EUiA critica l’acord de Sant Boi en Comú amb el PSC perquè “dilueix” la marca

La formació, que a les passades eleccions municipals es va integrar a Podem, assegura que la decisió “els allunya del carrer i de la militància de base”. Xavier Alejandre, regidor de l’Ajuntament, acusa els ‘comuns’ de ser “legitimadors directes de les polítiques” dels socialistes.

La candidatura de Podem-EUiA a les eleccions municipals // Arxiu

La formació Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) rebutja l’acord de govern a l’Ajuntament de Sant Boi que han signat el PSC i Sant Boi en Comú. El partit, que a les passades eleccions municipals es va integrar a la llista de Podem, abandonant l’antiga candidatura d’ICV que va derivar en l’actual Sant Boi en Comú, admet la necessitat de generar sinergies entre les forces d’esquerra, tot i que acusa els comuns de “no conservar la voluntat integradora de diversitat i de respecte a les minories que s’especifiquen als estatuts de Catalunya en Comú”.

En un comunicat signat pel coordinador d’EUiA i regidor de Podem, Xavier Alejandre, la formació insisteix en la necessitat de construir una alternativa d’esquerres al govern del PSC, tot i que els socialistes hagin assolit la majoria absoluta en els darrers comicis. Alejandre critica “la professionalització de la política” i advoca per limitar el mandat dels càrrecs públics a dues legislatures i fixar els sous dels regidors i regidores a dos cops el Salari Mínim Interprofessional (SMI).

Institucionalització de l’espai

Després d’aconseguir la majoria absoluta, EUiA creu que l’acord del PSC amb Sant Boi Comú és “innecessari’ i permet que la formació es “dilueixi constantment en el PSC”. Alejandre es pregunta: “què diferència realment el PSC i l’espai d’ICV?” En l’escrit, afegeix que “Sant Boi en Comú a la pràctica no tindrà capacitat d’incidència, sinó que es convertirà en legitimador directe de totes les polítiques que el PSC vulgui aplicar”.

La formació demana a l’antiga ICV que “reflexioni sobre la seva posició a l’espai dels comuns perquè ara mateix, Sant Boi en Comú no representa l’espai plural i divers que hauria de ser el referent de Catalunya en Comú a la ciutat”.

Recomanacions personalitzades