Els Mossos detenen dos lladres per robar amb un ganivet en una botiga de telefonia

Els detinguts han comès cinc atracaments en un establiment de Sant Boi, dos de Barcelona, dos estancs a Gavà i Barcelona, i una botiga de congelats a Sant Feliu de Llobregat. Els atracadors, que s’han emportat un botí de gairebé 7.000 euros, entraven als comerços a prop de l’hora de tancament.

Un dels atracadors, durant el robatori a una botiga de telefonia // Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut a dos lladres que han comès un atracament a una botiga de telefonia de Sant Boi de Llobregat. En total, els atracadors han fet cinc operacions en altres dos establiments de telefonia de Barcelona, dos estancs (un a Gavà i a Barcelona) i a una botiga de congelats de Sant Feliu de Llobregat. La policia catalana assegura en un comunicat que els robatoris s’han produït entre el 14 de març i el 9 d’abril.

Els lladres, segons expliquen des dels Mossos d’Esquadra, sempre utilitzaven el mateix ‘modus operandi’. “Entraven als comerços quan s’acostava l’hora de tancament i intimidaven els dependents amb una arma de foc o un ganivet”. La majoria d’actuacions les han realitzat en botigues de telefonia o estancs. Els dos detinguts, homes de 28 i 30 anys de nacionalitat marroquina i espanyola, s’han emportat un botí de prop de 7.000 euros.

Onada de robatoris

Els detinguts estan acusats dels delictes de robatori amb violència, resistència i desobediència als agents de l’autoritat i robatori i furt d’ús de vehicles. Els Mossos vinculen la investigació “a una sèrie continuada de robatoris violents en comerços de poblacions Barcelona i de l’àrea metropolitana”.

En la majoria dels robatoris, un dels lladres entrava a la botiga amb guants per no deixar empremtes mentre ocultava el rostre amb un casc de motocicleta. Així, intimidava els dependents amb una arma de foc o un ganivet i s’enduia la recaptació de la caixa enregistradora. A fora, l’esperava el seu còmplice amb una motocicleta que havien sostret prèviament per facilitar una ràpida fugida un cop s’havia fet el robatori.

El Jutjat d’Instrucció número 33 de Barcelona ha decretat presó provisional per a un dels atracadors mentre que el Jutjat d’Instrucció número 24 de Barcelona ha dictaminat la llibertat amb càrrecs per l’altre lladre.

Recomanacions personalitzades