L’Ajuntament reafirma el seu compromís en la lluita contra la pobresa infantil

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i ”la Caixa” renoven el conveni de col·laboració del programa ‘CaixaProinfància’, que atén famílies de menors d’edat amb dificultats econòmiques. La iniciativa es desenvolupa a cinc entitats socials coordinades per la Fundació Marianao i ha acompanyat a 2.389 persones en 11 anys.

L’alcaldessa i el representant de «la Caixa», signant el conveni // «la Caixa»

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i el subdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón, han presentat la renovació del programa ‘CaixaProinfància’, que lluita contra la pobresa infantil. L’acció conjunta dels dos organismes ha permès des de l’any 2007, l’acompanyament de 2.389 menors i 1.571 famílies en situació vulnerable. Durant el darrer curs escolar, s’han atès 544 menors i 398 famílies.

A Sant Boi de Llobregat, el programa ‘CaixaProinfància’ el desenvolupen la Fundació Iniciatives Solidàries, els Salesians Sant Jordi, Eduvic, el Centre Esplai Infantil i Juvenil Eixida i Càritas Sant Feliu. Totes estan coordinades per la Fundació Marianao.

Atenció a la infància

En un comunicat, l’Ajuntament de Sant Boi ha explicat que la iniciativa té “l’objectiu d’atendre a la infància, en especial la infància desfavorida i/o en risc d’exclusió social”. Per fer-ho possible, el consistori detalla que “treballa per millorar l’atenció a la infància en coordinació amb tots els agents que actuen en el municipi per garantir l’accés de tots els infants a les activitats d’oci, lleure, esportives i educatives de manera inclusiva i integradora”.

El programa, que es duu a terme des de fa 12 anys, té el propòsit d’enfortir la protecció d’infants i adolescents en situació de risc o desemparament per proveir-los de serveis i recursos de suport a l’entorn sociocomunitari de les famílies amb equitat i igualtat d’oportunitats.

Recomanacions personalitzades