Sant Boi participa en un projecte pioner per fomentar el reciclatge

La iniciativa, de la qual també formaran part Igualada, Granollers, la comarca del Pla de l’Estany, l’hospital Can Ruti, la UPC i la URV, permetrà que els ciutadans connectin el seu mòbil a contenidors digitals. Utilitzarà tecnologia sensòrica, ‘apps’, la gamificació i el ‘blockchain’.

El mòbil es connecta al contenidor intelligent //Comunicas

Sant Boi participarà en el projecte pilot ‘Reciclatge 5.0’, que permetrà als ciutadans connectar el seu mòbil al contenidor per a fomentar el reciclatge. La iniciativa, de la qual també formen part Igualada, Granollers, la comarca del Pla de l’Estany, l’hospital Can Ruti, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), vol crear espais avançats en matèria de reciclatge.

El projecte impulsat per l’empresa Ecoembes aspira a “convertir Catalunya en un entorn real on provar les millores pràctiques en gestió de residus i reciclatge”, segons ha explicat la companyia en un comunicat. L’acte de presentació ha comptat amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i el conseller delegat d’Ecoembes, Óscar Martín.

La iniciativa ‘Reciclatge 5.0’ consisteix a connectar els ciutadans amb el mòbil al contenidor i “mobilitzar-lo perquè recicli més i millor”. Aquesta possibilitat serà possible gràcies a tecnologies com la sensòrica, les ‘apps’, la gamificació o el ‘blockchain’. Els contenidors comptaran amb un codi QR i, quan el ciutadà estigui a prop, gràcies a la geolocalització del seu ‘smartphone’, serà identificat. Per cada acció de reciclatge, el sistema computarà digitalment a un sistema de puntuació, que permetrà canviar el seu compromís per productes o serveis relacionats amb la sostenibilitat.

La Llotja de Barcelona ha acollit la presentació del projecte // Comunicas

El conseller delegat d’Ecoembes, Óscar Martín, ha assegurat que Reciclatge 5.0 és “un exemple de com la tecnologia pot aplicar-se al reciclatge d’una manera disruptiva. Amb aquest projecte pretenem buscar nous camins per a seguir incrementant el compromís dels ciutadans”. La iniciativa està emmarcada en ‘TheCircularLab’, on col·laboren empreses, administracions públiques i ciutadans per a desenvolupar les millors pràctiques en totes les fases del cicle de vida dels envasos, des de la seva concepció fins a la seva reintroducció en el consum a través de nous productes.

Recomanacions personalitzades