Sant Boi rep un premi per la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartó

El municipi ha recollit el reconeixement ‘Pajaritas Azules 2019’, que valora l’excel·lència i la millora continua. La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha lliurat el guardó a l’alcaldessa, Lluïsa Moret.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha rebut el premi de mans de la ministra, Teresa Ribera // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha rebut un reconeixement per l’excel·lència i la millora contínua de la gestió de la recollida selectiva de paper i cartó. La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha entregat el guardó ‘Pajaritas Azules 2019’ a l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, en un acte a Madrid. A l’entrega del premi, també ha assistit el tinent d’Alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas.

Per primer cop, l’organització dels premis ha designat al consistori amb el premi ‘Tres Pajaritas Azules’, la màxima distinció possible en aquest àmbit. L’Ajuntament de Sant Boi ha recordat en un comunicat “només 19 entitats locals de les 40 distingides en aquesta edició han obtingut aquest reconeixement”.

El premi ‘Pajaritas Azules’, organitzat per Aspapel, és considerat internacionalment com el Premi Europeu del Reciclatge de Paper. A més, Pajaritas Azules’ és un programa anual d’assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal en la recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartó. La iniciativa està enfocada a la millora contínua de l’economia circular del paper.

Augment de la recollida selectiva

Sant Boi ha rebut tres ‘Pajaritas Azules’ perquè enguany ha augmentat un 20% la quantitat de quilos de paper i cartó per habitant recollida selectivament, passant de 16,08 a 19,42 quilos per habitant. A més de l’Ajuntament de Sant Boi, el premi li han concedit als ajuntaments de Barcelona, Lleida, Cadis, Vitòria, Lleó i Sòria.

Recomanacions personalitzades