Foment promet que Metro del Delta formarà part del pla de Rodalies

La línia, que pot unir Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels, pretén ser un corredor ferroviari d’entrada a Barcelona. El projecte, però, segueix sense calendari ni partida pressupostària. 

Imatge de la reunió de diversos alcaldes amb responsables de Foment i Adif // Ajuntament de Sant Boi

Els alcaldes i alcaldesses de Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà i Viladecans han arrancat un primer compromís del ministeri de Foment per recuperar el projecte del Metro del Delta després d’estar acumulant pols durant molts anys en un calaix.

Segons informa l’Ajuntament de Sant Boi a través d’un comunicat, la iniciativa formarà part del Pla Integral de Serveis de Rodalies de Catalunya, encara pendent d’aprovar. Així doncs, es tracta d’una promesa a les portes de les eleccions al Congrés i les municipals que, de moment, no té calendari ni una partida pressupostària assignada. Ara bé, la infraestructura començar a estar en els plans de l’administració estatal.

La iniciativa és una línia ferroviària soterrada que connectaria Cornellà i Castelldefels passant per Sant Boi, Viladecans i Gavà. Els alcaldes Lluïsa Moret, Maria Miranda, Antoni Balmón, Raquel Sánchez i Carles Ruiz s’han reunit amb el subdirector general de Planificació Ferroviària del Ministeri de Foment, Jorge Ballesteros, i amb els representants d’Adif. No és la primera vegada que aquests batlles reivindiquen la necessitat d’aquesta infraestructura recentment.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha assegurat després de la reunió que han constatat que és “un projecte complex, que és costós». Segons Moret, l’anomenat Metro del Delta també servirà per «millorar la mobilitat del país, obrint noves vies i noves possibilitats de connexió amb Barcelona».

Els responsables de Foment i d’Adif han confirmat, segons informa el Consistori, que la nova línia formarà part del Pla Integral de Serveis de Rodalies de Catalunya. Per als representants de l’administració estatal, la nova infraestructura, que serà una prolongació de la línia R3 de Renfe, no només donarà servei al Delta, sinó que significarà la creació d’un nou corredor ferroviari d’entrada a Barcelona.

Recomanacions personalitzades