Lluïsa Moret es reivindica com l’únic antídot possible per frenar les retallades de drets

Més de 1.000 persones donen suport l’alcaldessa en la seva presentació oficial com a candidata, que va comptar amb la presència del primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Els socialistes es defineixen com la formació que “garanteix la convivència i el diàleg”.

Lluïsa Moret, durant el seu acte de presentació // David Rodríguez

L’alcaldessa de Sant Boi i candidata pel PSC a la reelecció, Lluïsa Moret, s’ha reivindicat en el seu acte de presentació com l’única alternativa possible “per aturar l’avenç d’aquells que volen fer retrocedir i retallar els drets i les llibertats”. En un discurs molt centrat en els projectes de futur i sense gairebé cap balanç de govern, Moret ha proclamat: “No els podem deixar passar”, en una referència a l’auge de les propostes de dretes. Davant d’això, ha plantejat un projecte inclusiu per Sant Boi, en el qual els valors progressistes se situïn per sobre de tot.

En el poliesportiu La Parellada, habilitat com a espai per a un acte amb aires de míting electoral, i a ritme de batucada, música i poesia, Moret s’ha presentat com “una dona santboiana, feminista i socialista”. Amb aquesta frase, ha volgut deixar clar el seu compromís amb Sant Boi i afegint que qui “no estima la ciutat, no la pot governar”.

De Netflix al retorn del Nodo

Després de mostrar l’orgull pels més de 2.400 avals rebuts pels militants socialistes, Moret ha recordat el suport que ha rebut per governar d’ICV-EUIA i Més. D’aquesta forma, sense expressar-ho de manera explícita, ha confiat a reeditar un pacte d’esquerres al consistori santboià. Com a repàs dels seus darrers quatre anys d’alcaldessa, ha destacat l’aposta per convertir Sant Boi en un pulmó verd i en motor econòmic gràcies a la dinamització del Parc Agrari.

Més de 1.000 persones han assistit a l’acte // David Rodríguez

Moret ha tingut el suport de les alcaldesses d’Esplugues de Llobregar, Pilar Díaz, Gavà, Raquel Sánchez i el de Sant Joan Despí, Antonio Poveda. A més, al seu costat ha estat el màxim representant del PSC, el primer secretari, Miquel Iceta, i la diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Eva Granados.

Iceta ha insistit en la idea que la radicalització del discurs de la dreta suposa “una crueltat que hipoteca un projecte integrador de futur”. Com a exemple, Iceta ha indicat que “les tres dretes volen passar de Netflix a retornar al Nodo”. Després de demanar el vot pel PSC per evitar aquesta deriva, ha definit els alcaldes socialistes, entre ells Lluïsa Moret, com “els únics que tenen el títol de gent dialogant i que poden garantir la convivència i bastir ponts”.

Els socialistes de Sant Boi exhibeixen la seva tasca al capdavant de l’Ajuntament de Sant Boi com una mostra de la transformació d’una ciutat dormitori, que s’ha convertit en un espai de convivència. Per aquest motiu, reivindiquen la continuïtat d’un projecte compartit i col·lectiu de ciutat. Tal com ha assegurat Lluïsa Moret al final del seu discurs, citant Hannah Arendt, “Ningú pot ser feliç sense formar part de l’acció política transformadora”. El pròxim 26 de maig, els santboioans i santboianes decidiran si hi segueixen confiant.

Recomanacions personalitzades