ERC reivindica el seu lideratge en la construcció d’una nova majoria a Sant Boi

L’alcaldable Miquel Salip defensa la necessitat de bastir noves aliances per superar la fase “en què els municipis només fan de dispensadors de serveis”. El conseller de Treball, Serveis Socials i Famílies, Chakir El Homrani, present en l’acte de ratificació, defineix els republicans com “el nòdul imprescindible per teixir una alternativa que faci sortir el consistori de la zona de confort”.

Miquel Salip, durant la seva intervenció // David Rodríguez

Els militants d’ERC de Sant Boi han proclamat per segona vegada a Miquel Salip com a candidat a l’alcaldia. En el seu acte de ratificació, Salip ha defensat la feina feta durant els darrers quatre anys a l’oposició com a portaveu dels republicans i ha advocat per eixamplar la base social i compartir projectes amb noves forces polítiques.

D’aquesta manera, el ja alcaldable ha considerat que evitaran que el municipi “continuï sent només un dispensador de primers auxilis”. Salip no ha tancat la porta a qualsevol pacte o aliança postelectoral que basteixi una alternativa al govern municipal de Sant Boi, actualment format per PSC i ICV: “sempre que tingui una base republicana i d’esquerres”, ha matisat.

ERC es presenta a les eleccions municipals després que el 2015 aconseguís els seus millors resultats, obtenint tres regidors. Aquest fet fa que Salip sigui optimista i vegi als republicans com una formació capaç d’establir ponts i majories amb altres partits. “Nosaltres volem Fer Sant Boi, mentre d’altres s’identifiquen amb el Jo Sant Boi, des d’una visió personalista”, ha assegurat. Aquesta observació, que és una referència directa a l’eslògan de l’actual alcaldessa, Lluïsa Moret, l’utilitza ERC per “intentar construir noves majories en temps incerts i viciats”.

Després de presentar el document ‘Compromís Republicà per Sant Boi’, elaborat per la formació republicana a la ciutat, Salip ha explicat que el seu model de Sant Boi implica “posar les persones al davant i abandonar un model de creixement urbanístic desmesurat”. “Vull que Sant Boi creixi dins de la trama urbana, fent que la Caserna Militar i la central elèctrica deixin d’aïllar i dividir a la població”, ha insistit.

Miquel Salip, Chakir el Homrani i Marta Vilalta, durant l’acte // David Rodríguez

Polítiques preventives per Sant Boi

Durant l’acte de ratificació de Salip, el conseller de Treball, Serveis Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha reivindicat el paper d’ERC a Sant Boi com “el del nòdul imprescindible per construir l’alternativa de canvi i forçar que el consistori surti de la seva zona de confort”. Després de 40 anys de govern del PSC a la ciutat, El Homrani ha demanat als militants que sumin i escoltin a tothom. “Necessitem teixir aliances per obrir les finestres i entri aire fresc”, ha afirmat.

El Homrani ha criticat que fins ara a Sant Boi s’han dut a terme “polítiques pal·liatives, que han servit per aturar la crisi econòmica, però ara és necessari un canvi que aposti per les polítiques preventives”. En aquest sentit, el conseller ha parlat de valors republicans que anteposin els drets socials i civils als econòmics.

Un “projecte esgotat”

En la mateixa línia, la diputada i portaveu nacional d’ERC, Marta Vilalta, ha animat als militants a “participar en una triple cita electoral, que s’ha de convertir en una primavera republicana”. Per a Vilalta, la base d’aquesta tendència ha de sorgir del municipalisme. “Heu de substituir un projecte de ciutat que està esgotat”, ha encoratjat Vilalta.

El Ple Municipal es retarda per la vaga

Finalment, davant la petició de Miquel Salip de suspendre el ple municipal previst per dijous 21 de febrer, ja que coincidia amb la jornada de vaga, l’Ajuntament de Sant Boi ha decidit posposar-lo al divendres a partir de les 15 hores. D’aquesta forma, el consistori recull la petició dels republicans perquè es garantissin els drets laborals dels treballadors municipals i dels regidors que vulguin secundar l’aturada.

Recomanacions personalitzades