Miquel Salip serà el candidat d’ERC a l’alcaldia

Més de 100 persones es reuneixen als jardins de l’Ateneu Santboià per donar suport al candidat d’ERC a l’alcaldia de Sant Boi. Miquel Salip aposta per «retornar a la ciutadania el paper d’actor polític participatiu» i es mostra obert a pactar amb forces d’esquerres tot i criticar les les «males pràctiques acumulades» pel PSC a l’Ajuntament.

La diputada d'ERC Anna Simó va ser l'encarregada de presentar Miquel Salip. // Maria Roda

La diputada d’ERC Anna Simó va ser l’encarregada de presentar Miquel Salip, candidat a l’alcaldia de Sant Boi // Maria Roda

A vuit mesos de les eleccions municipals els partits polítics a Sant Boi comencen a mostrar les seves cartes. Dissabte va ser el torn de la secció local d’ERC i el seu nou candidat a l’alcaldia, Miquel Salip. El jove militant va reunir als seus en un lloc «emblemàtic per al partit ja que sempre hem defensat un ús social i cultural per l’Ateneu Santboià». Família, amics, companys de l’època de Salip a les JERC, els dos anteriors candidats del partit Enric Garcia i Josep Maria Cervelló, així com representants locals de PSC i ICV es van poder veure entre el públic. Unes cançons de Lluís Llach i Serrat interpretades per Lucho Torres van obrir l’acte on els republicans, a més de presentar a la ciutadania la seva aposta per tornar a l’Ajuntament de la ciutat, va donar el tret de sortida a la campanya pel ‘Sí-Sí’ al referèndum independentista del 9N.

L’actual vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya, Anna Simó, va ser la persona escollida pel mateix Salip per apadrinar-lo en aquest dia tan important. La diputada independentista va parlar primer del moment «històric» que viu Catalunya per fer entendre per què demanen «un nou Sant Boi per un nou país». Convençuda que el 9 de novembre els ciutadans de Catalunya votaran la possible separació d’Espanya i que la independència guanyarà, Simó va mostrar-se «feliç què en Miquel sigui qui representi els valors del nostre partit en aquesta ciutat».

Visiblement emocionat després de les paraules dedicades per la seva companya de partit, Salip va agafar el micròfon per presentar-se davant de tothom. En el seu discurs va fer un repàs exhaustiu als seus anys de formació acadèmica, amb agraïments constants als seus pares per «fomentar en la meva persona el diàleg i la curiositat per conèixer la realitat del meu país» i després va donar pas a les seves propostes com a candidat d’ERC per «quan la ciutadania decideixi donar-me l’encàrrec de fer un nou Sant Boi».

Miquel Salip, candidat de ERC a la ciutat, es va mostrar convençut de que els propers anys seran els millors de la seva vida. // Maria Roda

Miquel Salip, candidat de ERC a la ciutat, es va mostrar convençut de que els propers anys seran els millors de la seva vida // Maria Roda

Salip, amb l’experiència de qui porta fent política des dels 16 anys, va prometre una alcaldia «republicana, més transparent perquè no hi hagin dubtes d’on venen i on van els diners, i sobretot un govern local que retorni a la ciutadania el paper d’actor polític participatiu que ens demana». El candidat independentista va demanar la confiança de tots per acabar amb «les males pràctiques que el partit que porta al govern durant els últims 30 anys ha acumulat» fent una al·lusió directe als socialistes, però a la vegada reconeixent «la bona feina i l’esforç en ajudes socials als que més ho necessiten que s’ha realitzat en l’última legislatura», segons el nou candidat republicà.

Abans de finalitzar un discurs que va durar mitja hora i una ampolla sencera d’aigua, Miquel Salip es va mostrar obert a formar una candidatura amb «totes aquells persones i forces d’esquerra de la ciutat que comparteixin l’objectiu de construir un nou Sant Boi». Les últimes paraules les va dedicar a mostrar el seu compromís amb la independència afirmant que «el que tenim clar és que la construcció de la República Catalana l’haurem de treballar des de l’administració més pròxima als ciutadans i per això Sant Boi ha d’estar a l’alçada del moment que estem vivint», va sentenciar el candidat que vol fer tornar a ERC de nou dins l’Ajuntament.

Recomanacions personalitzades