El Dia Internacional de la Pau es celebra a Sant Boi amb un programa d’activitats que conviden a la reflexió

Amb el títol «Un món en comú», enguany la programació pel Dia Internacional de la Pau vol afavorir una reflexió entorn el compromís i la possibilitat de viure col·lectivament de manera digna, lluitant contra les formes d’exclusió i violència que caracteritzen la nostra societat.

Cartell de les activitats per celebrar el Dia Internacional de la Pau a Sant Boi. // Cooperació Sant Boi

Cartell de les activitats per celebrar el Dia Internacional de la Pau a Sant Boi

L’any 1981, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 21 de setembre com a Dia Internacional de la Pau, una jornada destinada a commemorar i enfortir els ideals de pau. Aquest any el lema és ‘Dret dels pobles a la Pau’ i es vol reforçar els ideals de la pau en tots els països que pateixen conflictes armats. «A Sant Boi, des de fa més de deu anys, la commemoració del Dia Internacional de la Pau ens ofereix una excel·lent oportunitat per aprofundir en el debat i la reflexió sobre el món en què vivim i ens agrada fer-ho des de diferents òptiques, però sempre amb un denominador comú: quin paper juga la ciutadania en la construcció de la pau», explica la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau Alba Martínez.

L’any passat es va reflexionar envers l’impacte de les polítiques d’austeritat en les condicions de la vida de la població i com s’estava organitzant la gent davant de les situacions d’injustícia social i de vulneració dels seus drets. «Aquest any volem aprofundir en aquesta qüestió a través d’una reflexió entorn el compromís i la possibilitat de viure col·lectivament de manera digna, lluitant contra les formes d’exclusió i violència que avui dia dominen la nostra societat», explica Martínez.

Les exposicions ‘Al principi va ser la paraula. Dones del poble sahrauí’ i ‘XVII Premi Internacional Luis Valtueña’ parlen de diverses situacions on imperen situacions d’injustícia, desigualtat i conflicte, però on la població resisteix i s’organitza. La primera, instal·lada a la Plaça Catalunya es pot veure ja fins el 28 de setembre i la segona que s’inaugura al Museu de la ciutat s’allargarà fins el 31 d’octubre.

Aquest divendres l’activitat està centrada a Can Massallera. A les set de la tarda la xerrada de la pedagoga feminista Manuela Mesa, ‘Un món en comú: dones construint la pau’, on la resistència és també un dels temes que s’abordaran i un cop finalitzi el col·loqui es podrà veure l’obra de teatre 1325, de la companyia portuguesa Peripecia Teatro, a partir d’una reflexió entorn el paper de les dones en la construcció de la pau.

Així mateix, diumenge 21 de setembre, es podrà veure als cinemes Can Castellet la pel·lícula ‘De dioses y hombres’, de Xavier Beauvois, que acosta a la història d’una comunitat de monjos circenses que vivien en un monestir al Magreb, col·laborant amb la població local, però que a causa d’una creixent amenaça terrorista es plantegen el dilema de si retornar als països d’origen o resistir. Totes aquestes activitats són gratuïtes.

Recomanacions personalitzades