Sorpresa entre els passatgers pel tall del servei de tren de Sant Boi a l’Hospitalet

Els viatgers habituals de la línia asseguren que coneixien la incidència, però no sabien que Ferrocarrils habilitaria autobusos substitutoris

Un informador, atenent una passatgera // David Rodríguez

“Direcció Barcelona, cap als autocars”. La frase s’ha sentit des de les 10 del matí a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Sant Boi i la pronunciaven els informadors. Entre la sorpresa dels viatgers habituals i els seus dubtes sobre les alternatives que tenien per efectuar el trajecte entre Sant Boi i l’Hospitalet de Llobregat, avui ha començat el tall del servei a l’estació santboienca per obres de millora. Fins al dia 9 de desembre, tots els dies laborables des de les 9 del matí i els caps de setmana i festius, el tram entre Sant Boi i l’Hospitalet de Llobregat s’haurà de fer amb autobusos substitutoris.

La majoria dels passatgers habituals de la línia havien sentit que es tallaria el servei de tren, però desconeixien les alternatives ni a partir de quan començaria la interrupció del servei. La Carla, estudiant i usuària diària de la línia es mostra sorpresa pel trajecte en autobús. “Vaig fins a plaça Espanya amb els Ferrocarrils, després amb metro fins a la plaça Catalunya i allà agafo un altra línia per anar a la Universitat Autònoma”.

“Cada dia agafo el tren des de Sant Andreu de la Barca i havia sentit a dir que hi hauria talls, però no sabia ni quan començaven ni fins a quant durarien”, explica Yolanda, que viatja cada dia fins a l’estació de Plaça Espanya.

Talls per la Puríssima

Els talls de Ferrocarrils a Sant Boi coincidiran amb la Fira de la Puríssima, que se celebrarà del 6 al 8 de desembre. Des de l’Ajuntament de Sant Boi, el tinent d’alcalde de Territori i Desenvolupament, José Ángel Carcelén, assegura que les obres es realitzen en aquestes dates perquè “el tram de la línia s’havia de reparar de forma urgent”. Tot i que Carcelén admet la importància de la Fira per Sant Boi, afegeix que “els dies de pont, la xarxa ferroviària té una afluència més baixa”.

Carcelén confia que amb el dispositiu d’autobusos alternatius al carrer Torres i Bages no es vegi afectada la mobilitat per Sant Boi i no sigui un handicap pels visitants de la Fira de la Puríssima.

Recomanacions personalitzades