La Puríssima ampliarà l’espai d’activitats familiars

L’esdeveniment se celebrarà del 6 al 8 de desembre i comptarà amb una major superfície per les activitats familiars i els estands relacionats amb la mobilitat sostenible.

El pessebre de la plaça de l’Ajuntament // Jordi Julià

Amb el Nadal gairebé tocant a la porta, Sant Boi es comença a preparar per a la 72a edició de la Fira de la Puríssima. Un esdeveniment de referència a Catalunya i que només l’any passat ja va suposar un impacte econòmic a la ciutat valorat en 7,1 milions d’euros (27,53 euros de mitjana per assistent). Per tal d’incrementar encara més la satisfacció dels visitants, enguany s’incrementaran els espais destinats a les activitats familiars i les zones d’expositors com els estands centrats en la mobilitat sostenible.

En aquest sentit, l’alcaldessa Lluïsa Moret ha assenyalat que «la Fira ha anat adaptant-se a les noves realitats» ha destacat la necessitat de fer-la formar part «de les línies estratègiques de desenvolupament de la ciutat». Al seu parer, l’esdeveniment en la seva globalitat «és un important motor econòmic i una aposta per la sostenibilitat». Només cal observar l’eix sobre el qual versarà enguany l’estand municipal: la corresponsabilitat amb els carrers les places i els edificis. Una temàtica que es desmembrarà en diferents tallers, un arbre de les idees i tota una sèrie de propostes per aprendre a cuidar de l’entorn.

La granja d’animals serà més gran

Si bé un dels espais més ben valorats de tota la Fira és la Granja d’animals, enguany aquest punt comptarà amb més superfície. Un increment en extensió de què també gaudirà la zona dedicada a la Mobilitat Sostenible i Saludable, en la que els visitants podran trobar diferents propostes de vehicles no contaminants, alternatives de transport públic i els valors que porta implícita la mobilitat a peu. A més, es podran provar vehicles elèctrics, resoldre dubtes sobre el sistema de càrrega o pedalar.

El Mercadal acollirà la 5a Fira de Cervesa Artesana i la 4a Mostra de Food Trucks, dos imprescindibles de la Fira en el marc del Mercadal Gastronòmic. Pel que fa al producte fresc i de proximitat, la Carpa Fresca oferirà exposicions i tallers els tres dies del certamen.

Corn de l’abundància de verdures a la carpa fresca a l’edició de l’any passat // Jordi Julià

La vessant més cultural

Amb motiu del caràcter de l’esdeveniment, aquest estrenarà el curtmetratge ‘Sant Boi respira un altre aire’, el qual es projectarà als Cinemes Can Castellet. Dirigit pel santboià José Luis López amb producció associada entre Punto & AP (Arte) i l’Ajuntament, el film de 15 minuts de durada compta amb la participació de diferents actors de la ciutat.

D’altra banda, destacar que el Vicult i el Fet a Sant Boi es consolidaran com a espais on mostrar el talent i la diversitat cultural de la ciutat. Les programacions de cadascuna d’aquestes zones inclouen concerts, dansa i activitats participatives. Per últim, assenyalar que el concert de Toteking i Sharif obrirà les activitats de la Fira.

Recomanacions personalitzades