Sant Boi i Ben Guerir comparteixen experiències de participació

Una delegació santboiana ha visitat la ciutat marroquina per intercanviar experiències de participació ciutadana i lluita contra la violència masclista

Sant Boi de Llobregat i la comuna marroquina de Ben Guerir, situada la regió de Marràqueix-Safi, han compartit experiències de participació en un projecte de cooperació conjunt. La iniciativa ha sigut possible gràcies a la visita realitzada per una delegació santboiana els dies 12 i 13 de novembre. La trobada entre càrrecs electes i personal tècnic dels dos municipis ha servit per “intercanviar experiències sobre participació ciutadana i en relació a la lluita contra la violència masclista”, segons ha informat el consistori de Sant Boi de Llobregat en un comunicat.

Trobada de càrrecs de Sant Boi i Ben Guerin // Ajuntament de Sant Boi

La delegació santboiana a la visita l’encapçalava el regidor de Noves Formes de Participació i del Districte Oest, Daniel Martínez, i dos tècnics d’Igualtat i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

‘Això no és amor’

A la trobada, s’ha abordat el nou marc legal de Marroc, que pretén eradicar la violència contra les dones. A més, també s’ha fet una posada en comú dels projectes innovadors de participació ciutadana que han dut a terme els dos municipis. Com a exemple, Sant Boi ha donat a conèixer l’experiència de la campanya ‘Això no és amor’ i la manera de funcionar dels consells de districte.

Entre les conclusions de l’intercanvi, s’ha acordat la creació de dues campanyes de prevenció de la violència masclista a Ben Guerir i la implantació d’un apartat a la pàgina web de la comuna de Ben Guerir, “on la ciutadania pugui enviar suggeriments i queixes de forma àgil, amb un sistema similar al servei ‘T’escoltem’ de Sant Boi”. La visita a Ben Guerir s’emmarca en els projectes pilot impulsats des de la iniciativa de cooperació directa Reforç de la democràcia local al Marroc, liderada per la Diputació de Barcelona.

Recomanacions personalitzades