Sant Boi manté totes les línies educatives tot i la baixada de natalitat

Aquest any hi ha hagut 765 nous alumnes de P-3, 70 menys que l’any passat, a causa del descens demogràfic. Tot i això, es mantenen tots els grups que hi havia l’any passat.

Alumnes durant el primer dia de curs escolar // Ajuntament de Sant Boi

L’inici de curs ha estat plàcid aquest any a Sant Boi: ni obren ni tanquen línies, mentre que el nombre de nous alumnes baixa en 70. En total, 765 infants van anar per primer cop a classe de P-3 el passat dimarts 12.

«A causa del descens demogràfic són 70 menys que l’any passat», afirma l’Ajuntament en un comunicat. Expliquen que això «ha permès mantenir a totes les escoles el mateix nombre de línies educatives, sense necessitat d’afegir grups com el curs passat». Aquell curs, les escoles Marianao i Amat Verdú sumaven un grup de P-3, mentre que La Marta en perdia un de zero a un any.

Són 11.538 els alumnes que aniran a classe a Sant Boi aquest curs. A Infantil i Primària n’hi ha 7.805 mentre que a Secundària són 3.733 joves. Segons el consistori, les classes comencen amb prou vacants per absorbir possibles incorporacions.

El procés de matriculació ha anat «amb total normalitat», segons l’Ajuntament. El 95% de famílies ha obtingut plaça al centre educatiu que van triar en primera o segona opció.

115.000 euros en manteniment

Com cada any, l’Ajuntament ha aprofitat l’estiu per fer obres a les escoles. El pressupost d’aquest any és de 115.000 euros, una xifra inferior als 400.000 de l’any passat. Han rehabilitat la façana de l’Escola Massallera per reparar esquerdes i evitar despreniments. A l’Escola Rafael Casanova s’ha instal·lat una caldera energèticament més eficient. I a l’Escola Ciutat Cooperativa s’ha dividit en seccions el sistema de calefacció per estalviar energia.

Recomanacions personalitzades