Les escoles Marianao i Amat Verdú comencen el curs amb un grup més de P-3

7.800 alumnes de Sant Boi de Llobregat han tornat a les aules aquesta setmana. Les escoles Marianao i Amat Verdú tenen un grup més cadascuna, mentre que l’escola bressol La Marta ha tancat una estança.

Una aula de l'escola Amat Verdú, que tindrà un grup més de P-3 // Ajuntament de Sant Boi

Una aula de l’escola Amat Verdú, que tindrà un grup més de P-3 // Ajuntament de Sant Boi

El retorn a la rutina dels nens -i les seves famílies- que van a les 22 escoles de Sant Boi, 14 de les quals són públiques, s’ha donat aquest dimarts. Són 7.800 els alumnes d’Educació Infantil i Primària que van a alguna d’aquestes escoles, segons l’Ajuntament.

Entre ells, uns 800 infants han anat per primer cop a les classes de P-3. A les escoles Marianao i Amat Verdú tenen, cadascuna, un grup més en aquesta edat «a causa de l’alta demanda de places registrada durant el procés de preinscripció», afirma el consistori. Un 10% d’infants no ha pogut anar al centre que tenien en primera o segona opció.

Per contra, s’ha tancat una estança a l’escola bressol La Marta, que es tradueix en una reducció a la meitat de les 16 places que tenia. L’Ajuntament ho atribueix a dificultats per cobrir les places, però les famílies s’hi oposen.

400.000 euros d’inversió municipal

L’Ajuntament ha aprofitat l’estiu per fer obres a les escoles, amb un import total de 400.000 euros. Han posat aire condicionat a l’escola bressol La Mercè, han adequat lavabos a les escoles Josep Maria Ciurana i Marianao i han rehabilitat l’accés a l’escola Casablanca.

També ha pintat i rehabilitat les façanes dels edificis petits de l’escola Amat Verdú. La Generalitat està acabant les obres per instal·lar un ascensor, però l’Ajuntament ha assegurat que el curs pot començar «pràcticament amb normalitat».

El consistori ha recordat que aquest curs el programa Escola Nova 21 «donarà noves passes en la comunitat educativa local» i que es repetirà l’obertura dels patis fora de l’horari lectiu en el projecte Patis Oberts, que fan les escoles Josep Maria Ciurana, Antoni Gaudí, Montbaig i Massallera.

Recomanacions personalitzades