Cap de setmana de Carxofada, Altaveu als barris i concert d’orgue

Aquest cap de setmana del 16 al 18 de març la gastronomia de la carxofa arribarà al màxim esplendor, el Festival Altaveu estrena el cicle Primavera als Barris i el Parc Sanitari estrena el seu orgue restaurat amb un concert de Juan de la Rubia.

Us destaquem tres actes per a aquest cap de setmana a Sant Boi de Llobregat:

1. Menjar a la Carxofada amb calçot convidat

La carxofada del 2017 // Pepa Álvarez — Ajuntament de Sant Boi

Torna l’esdeveniment gastronòmic santboià: la 19a Carxofada. Es podran degustar sis plats elaborats amb carxofa pels 18 restauradors de l’associació Degusta Sant Boi. Aquest any -per falta de temps, segons han confessat els restauradors- en comptes d’haver-hi una població convidada hi haurà un producte convidat: el calçot del Parc Agrari, que faran confitat i amb romesco acompanyat de carxofa a la brasa.

La carxofa es podrà tastar en formes tan diferents com hummus, farcellet, acompanyat de mandonguilles amb sípia o bé a la brasa, en plats on es barregen amb altres productes. El tast anirà acompanyat de venda de carxofes de la Cooperativa Agrària Santboiana, balls i concert del grup santboià Camí de l’Est. A més, durant tot el mes de Març, el Mes de la Carxofa, 18 bars i restaurants serveixen menús i tapes amb carxofa als seus establiments, a més d’altres activitats.

La carxofada serà diumenge 18 de març a la Rambla Rafael Casanova amb els horaris següents.

9:15 i 12h: Sortida en bici a un camp de carxofes (pl. Ajuntament)
10-12h: Puntaires.
11h: Country.
12h: Zumbaldiri.
12:30, 13:30 i 14:30: Lliurament dels menús degustació (15€, 12 anticipada)
15:15: Sorteig Carxofada.
16:45 Concert de Camí de l’Est.

2. Viure l’Altaveu en primavera

Cartell del Primavera als Barris // Altaveu

Pel 30è aniversari del Festival Altaveu, creen ‘Primavera als Barris’, un cicle de concerts amb l’objectiu d’apropar la música als ciutadans. Durant els divendres i dissabtes de març i abril, programaran en centres cívics de Sant Boi 14 concerts amb «propostes heterogènies a nivell estilístics i per a tots els públics», assegura el festival en un comunicat. Seran grups locals i de la resta del territori, tots gratis.

«Volem ajudar a refermar l’autoestima de la ciutat pel que fa a la seva música», afirma el director artístic de l’Altaveu, Jordi Turtós, que s’ha proposat que Sant Boi s’adoni de «la seva riquesa musical». Tot i que hi haurà una gran varietat d’estils, el folk predominarà, amb clàssics com Oriol Tramvia -el d’aquest dissabte- i nouvinguts com Daniel Lumbreras. El jazz rock de Gambardella, el blues de The Borthers Dupree o l’indie rock d’Olvido París seran altres de les propostes.

El cicle comença aquest cap de setmana. Divendres toca flamenc, amb el santboià nascut a Chiclana de la Frontera Antonio Morales Chiclanita, juntament amb Alberto Alcalá, que fusiona flamenc amb bossa nova, cobla i tango. Dissabte serà el torn d’Oriol Tramvia, membre de l’històric Grup de Folk, i considerat precursor del rock català.

El concert de Chiclanita és divendres 16 de març a les 20 hores al Casal de Ciutat Cooperativa. Alberto Alcalá a les 21 hores.

El concert d’Oriol Tramvia és dissabte 17 de març a les 12:30 hores a Can Massallera,

3. Reestrenar l’orgue del Parc Sanitari

L’orgue que s’ha restaurat // PSSJD

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha restaurat l’orgue que hi ha a la seva església. És «un dels tres únics orgues que van sobreviure a la Guerra Civil», remarquen des del Parc Sanitari. Construït el 1929 per Lope Alberdi i Juan Dourte, ha estat restaurat pel mestre orguener Gerhard Grenzig, «recuperant l’essència sense alterar la seva sonoritat original»

Després de 8 mesos de restauració, tornarà a sonar amb un concert de Juan de la Rubia, l’organista titular de la Sagrada Família. Serà en el marc de la Jornada ‘Obrim el Parc Sanitari’, unes portes obertes que inclouran un berenar solidari i una xerrada històrica sobre el recinte.

Els actes seran dissabte 17 de març al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi. A les 18 hores berenar solidari, a les 18:30 xerrada i a les 19 hores concert. Gratuït amb inscripció a jornades@pssjd.org

Recomanacions personalitzades