El PSC denuncia la «desigualtat evident» en els salaris entre dones i homes

Un acte en el marc del Dia de la Dona Treballadora ha incidit en el tema que ha motivat la vaga del 8-M: la falta d’igualtat laboral. «Regalem la nostra feina des de mitjans d’octubre fins a cap d’any” ha afirmat l’alcaldessa en referència a la bretxa salarial.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i la Responsable d’Organització d’UGT, Victòria Corbacho, van explicar la bretxa salarial // PSC Sant Boi

Un centenar de persones van participar en la xerrada ‘Per la igualtat salarial’, organitzat per l’agrupació local del PSC el passat dimarts 13 a Les Muses de Casablanca, assegura el partit en un comunicat.

La xerrada s’emmarcava en els actes del Dia Internacional de les Dones i, tot i que estava previst que hi anés la diputada Eva Granados, va acabar tenint com a convidada la Responsable d’Organització de la UGT, Victòria Corbacho, juntament amb l’alcaldessa, Lluïsa Moret, que també és Secretària de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del PSC.

Corbacho va parlar de la preocupant situació de la dona al món laboral: «Les dades mostres una desigualtat evident», va advertir. Va posar com exemple que les dones ocupen un 67% de les feines de treball temporal a temps parcial i un 81,89% dels contractes indefinits a temps parcial. Això fa que les seves pensions siguin un 31% més baixes. Els salaris de les dones són un 23% més baixos.

L’alcaldessa va posar una traducció gràfica d’aquestes dades: «Les dones regalem la nostra feina des de mitjans d’octubre fins a cap d’any”. Va afirmar que el PSC treballarà perquè «homes i dones treballem igual, cobrem igual i conciliem igual”, així com una societat “igualitària on els homes i les dones puguem ser subjectes polítics amb igualtat de condicions i d’oportunitats”.

L’acte es va fer a Les Muses de Casablanca // PSC Sant Boi

Recomanacions personalitzades