Persones del Clúster de Salut Mental recullen la biomassa de Sant Boi

L’Ajuntament inicia un projecte, en col·laboració amb el Clúster de Salut Mental, que aposta per l’energia sostenible de la biomassa donant feia a persones amb malalties mentals. 

Terrenys de paulownies // Ajuntament de Sant Boi

Un projecte que és un dos per u. D’una banda, fomenta la utilització d’una energia neta i sostenible com la biomassa i, per l’altra banda, ajuda a la inserció laboral de persones de amb malalties mentals.

Professionals de l’empresa d’inserció laboral Mutiolea han dut a terme recentment la tallada d’una plantació de paulownies de 7.000 m2 situada a la zona de la Torre de la Vila de Sant Boi. Aquest material després servirà per crear energia. És una fusta idònia per fer de biomassa.

La iniciativa forma part d’una prova pilot que ha estat promoguda pel Clúster de Biomassa de Catalunya i el Clúster de Salut Mental de Catalunya, situat a Sant Boi, segons informa l’Ajuntament a través d’un comunicat.  «La gestió i subministrament de biomassa implica una sèrie de feines tant de gestió agro-forestal com logístiques que poden ser utilitzats com a eines per a la inserció de persones en risc d’exclusió social o amb trastorns mentals», asseguren des del consistori.

«L’objectiu d’aquests treballs és poder definir bé quins perfils són necessaris i com optimitzar-los des del punt de vista d’ocupabilitat», afegeixen.

La paulownia és un arbre amb orígen a la Xina que es regenera ràpidament, en només tres anys. Ara la fusta recollida per persones amb dificultats per incorporar-se al mercat laboral s’assecarà fins que serveixi com a energia per a sistemes de calefacció i aigua calenta no contaminants.

 

Recomanacions personalitzades