Sant Boi promociona el comerç local en col·laboració amb els municipis del Delta

Per segon any consecutiu, Sant Boi, Viladecans, Gavà, el Prat i Castelldefels han organitzat una campanya promocional per incentivar les compres de Nadal en el comerç de proximitat. Els cinc municipis del Delta signaran un conveni amb la Diputació de Barcelona per elaborar un pla d’estratègic d’impuls a les botigues locals. 

Regidors de les cinc ciutats i l’alcaldessa, Lluïsa Moret, presentant la campanya // Jose Polo

José Antonio Donaire reclamava més autoestima a Sant Boi de Llobregat durant la presentació del Pla de Turisme i, segons l’alcaldessa Lluïsa Moret, també la necessita la comarca: «El Baix Llobregat s’està reinventant, ja no som emergents, som efervescents, ens ho hem de creure», ha afirmat recordant la proclamació del santboià Albert Mendiola com a Cuiner de l’Any i del pollastre potablava pratenc com a plat favorit dels catalans. Són paraules durant la presentació de la campanya de promoció del comerç local organitzada per cinc municipis: Sant Boi, Viladecans, Gavà, El Prat i Castelldefels. La intenció d’aquesta eina comunicativa, que s’ha organitzat per segon any consecutiu i enguany s’ha presentant aquest dimarts a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, és estimular a la gent a fer les compres de Nadal a les botigues d’aquests municipis, prescindint de les grans superfícies.

Es farà publicitat exterior, anuncis als autobusos, ràdio, premsa escrita i xarxes socials, entre altres accions. A més, a Sant Boi es reforçarà en alguns punts de la ciutat i coincidirà amb la campanya de la Fira de la Puríssima. Les ciutats del Delta comparteixen una marca, Urbanshopping, però la campanya es personalitza en cada municipi. El lema és: el comerç petit no té res de petit. «Volem seguir sumant sinergies i experiències», ha argumentat Moret.

L’alcaldessa de Sant Boi ha estat acompanyada durant la presentació dels regidors -o millor dit regidores perquè eren quatre dones i un home- de Comerç d’aquestes ciutats. «Al pot petit hi ha la bona confitura», ha reivindicat la santboiana Elena Amat. «Col·laborant ens podem projectar i estar a l’alçada de Barcelona», s’ha proposat Amat. «La campanya va tenir un gran valor l’any passat i per això hem repetit», ha afegit Ramon Castellano, de Gavà. «El comerç local necessita suport», ha afegit.

Ana Quesada, regidora de Castelldefels, ha recordat com la iniciativa va néixer per la implantació de l’outlet de Viladecans. «D’una amenaça n’hem fet una oportunitat», s’ha gratificat. Precisament representants de l’entitat que uneix el comerç de proximitat santboià, Sant Boi Comerç, ha recordat la situació que viu la comarca respecte a aquest tipus de comerç: «Estem en una situació com la que estem perquè hi ha una saturació de grans superfícies». De fet, no hi ha una zona amb més concentració de grans centres comercials a Espanya que l’àrea metropolitana de Barcelona.

Elena Amat, al centre, durant la seva intervenció // Jose Polo

Conveni amb la Diputació de Barcelona

Aquesta campanya promocional només és l’inici d’altres col·laboracions en aquest àmbit. Els cinc municipis signaran pròximament un conveni amb la Diputació de Barcelona per idear un Pla Estratègic per promocionar el comerç local a la zona Delta. «Necessitem un estudi acurat del comerç, un mapa, establir un posicionament, veure cap a on tenim fugues o consolidar una marca entre altres coses», ha explicat la regidora de Comerç de Viladecans, Carmen Gimeno. «El màrqueting està bé però cal fer un pas més», ha argumentat Gimeno.

Internet no és el problema

Parlant sobre els reptes i els rivals del comerç local, la regidora de Comerç del Prat de Llobregat, Marta Mayordomo, ha afirmat que «internet no resta, sinó que suma». Segons Mayordomo les botigues de proximitat han d’adaptar-se a les noves tecnologies. Ha coincidit amb ella la santboiana Elena Amat. «La tecnologia és imparable, no l’aturarem, ens hem d’introduir», ha sentenciat Amat.

El cartell santboià de la campanya

#SantBoi es torna a unir amb les ciutats del Delta del Llobregat per promocionar el comerç local. #SantBoiDiari #BaixLlobregat #urbanshopping

Una publicación compartida por Sant Boi Diari (@santboidiari) el

Recomanacions personalitzades