Sant Boi té un desfibrilador cada 1.917 habitants

L’Ajuntament celebra la Setmana del Cor amb l’objectiu de conscienciar sobre les malalties cardiovasculars.

Un dels desfibriladors // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi de Llobregat disposa de 43 desfibriladors repartits per tota la ciutat. Això equival a una màquina per cada 1.917 habitants, segons dades de l’Ajuntament. Aquesta ràtio és superior a la que recomana la Societat Española de Medicina, que marca una proporció d’una màquina cada 5.000 habitants.

Aquestes dades han estat presentades durant la Setmana del Cor, que ha servit per presentar el projecte Sant Boi, Ciutat Cardioprotegida. Una iniciativa que té com a principal mesura «la instal·lació de desfibriladors en punts estratègics», explica el consistori. Els aparells, que poden arribar a salvar vies en cas d’aturada cardíaca, estan situats edificis públics, casals de barri, equipaments esportius i culturals i centres sanitaris.

D’altra banda, cinc d’aquestes màquines s’han ubicat a vehicles de la Policia Local i Protecció Civil per tal que puguin desplaçar-se. A més, hi ha un altre que es fa servir durant activitats públiques a l’aire lliure.

Durant la setmana del cor s’ha realitzat una conferència a càrrec del cap de Servei de Cardiologia del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, César Romero. L’Ajuntament de Sant Boi fa ja tres anys que realitza el programa SantBoiSà amb la finalitat de promoure hàbits saludables, mateix objectiu que la recent instal·lada Gasol Foundation.

Recomanacions personalitzades