Pau i Marc Gasol obren a Sant Boi la seu de la seva fundació contra l’obesitat infantil

La Gasol Foundation ha obert la seva nova seu, situada a sobre dels Cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat. Té 400 metres quadrats dedicats a la lluita contra l’obesitat infantil. Hi faran tallers de cuina saludable, formacions i presentacions d’estudis.

Pau i Marc Gasol, l'alcaldessa, i els infants han destapat la seu de la fundació // Gasol Foundation

Pau i Marc Gasol, l’alcaldessa i els infants han destapat la seu de la fundació // Gasol Foundation

Sant Boi té, des d’aquest dimarts 19, un centre dedicat a fomentar els hàbits de vida saludables entre els més petits. La Gasol Foundation (Fundació Gasol), creada pels jugadors de bàsquet santboians Pau i Marc Gasol, ha traslladat les seves instal·lacions des de Barcelona a Sant Boi de Llobregat, al carrer de Jaume I, a sobrels cinemes Can Castellet.

«Ens fa especial il·lusió perquè significa portar la seu mundial de la Gasol Foundation, el nostre projecte, a la ciutat que ens ha vist créixer, a casa”, ha dit Pau Gasol a l’acte inaugural, celebrat aquest dimarts, després que els germans obtinguessin la medalla de bronze a l’Eurobasket.

L’edifici té 400 metres quadrats i inclou una sala polivalent de 100 metres quadrats i una cuina. Aquests espais permetran, segons la fundació, «ampliar les seves activitats nutricionals». Així, els seus responsables volen que la seu funcioni com un «espai comunitari» per fer xerrades, presentacions d’estudis, formacions i tallers de cuina saludable. També hi ha les oficines centrals de la fundació, on els seus tècnics desenvoluparan programes «pioners» per lluitar contra l’obesitat infantil.

Els germans han col·laborat en el taller de cuina saludable // Gasol Foundation

Conveni amb l’Ajuntament

La nova seu forma part del conveni de col·laboració que ha signat l’entitat amb l’Ajuntament de Sant Boi per fer un projecte pilot de promoció d’hàbits saludables a la ciutat. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat: “Volem que s’identifiqui la nostra ciutat amb salut i avui fem un pas endavant en aquest compromís». Segons Pau Gasol, amb la nova seu tindran «més capacitat per atendre els nous reptes que afronta la Fundació de cara al futur», i que passen per ampliar l’àmbit d’actuació dels seus programes.

La inauguració ha portat a Sant Boi un xef de luxe: Joan Roca. El prestigiós cuiner d’El Celler de Can Roca ha estrenat les instal·lacions impartint un taller de cuina saludable als alumnes de les escoles Llor, Benviure i l’IES Rafael Casanova de la ciutat. Els joves també han fet una sessió d’activitat física amb els germans Gasol, en un acte presentat pel comunicador Manel Fuentes.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Imatges: Gasol Foundation

Recomanacions personalitzades