El 29è Festival Altaveu de Sant Boi apostarà per les descobertes i el talent local del 8 al 10 de setembre. Unirà més de seixanta persones de disciplines diferents al Regira.
El Festival Altaveu celebrarà els seus primers 30 anys d’existència l’any vinent. Per anar escalfant els motors davant d’aquesta efemèride tan especial, la 29a edició compta amb una programació que aposta clarament per les descobertes musicals. «Hem volgut fer una repensada general de tot el projecte i reflexionar per afrontar nous reptes i noves idees», explica l’alcaldessa Lluïsa Moret.
En aquesta nova etapa del festival de Sant Boi s’aposta per donar cabuda al talent local, però sempre buscant l’equilibri amb propostes internacionals. «L’objectiu és presentar, a través del diner públic, iniciatives que al sector privat no interessarien», explica el nou director artístic, Jordi Turtós, presentat fa tres setmanes. D’aquesta manera, s’estreny el camí per acostar el festival als artistes de la població.
En aquest sentit, s’impulsa el Regira, un projecte multidisciplinari que aglutina a més de seixanta persones entre músics, escriptors i altres persones implicades. Entre les propostes musicals de l’Altaveu també hi haurà Los Enemigos, que oferiran les seves dosis de rock al festival, igual que The Flamin’ Groovies.
Propostes musicals transversals
Però les propostes musicals no s’acaben aquí: Joana Gomila interpretarà les seves cançons amb uns aires que recorden a Maria del Mar Bonet, les notes de jazz sorgiran de la mà de Marco Mezquida. Tampoc hi faltaran el flamenc de Mariola Membrives ni els projectes personals de Kadhja Bonet, Ala.ni i Maria Arnal & Marc Bagés, entre d’altres.
L’Altaveu s’acompanyarà d’activitats paral·leles, com la Fira del Disc, debats, documentals i exposicions que permetran completar l’oferta del festival. A més, s’han programat propostes de caire familiar perquè la música pugui atrapar pares i fills. Finalment, també s’organitzaran i potenciaran els premis que s’entreguen cada any per destacar el millor de la música catalana.
«L’Altaveu ha guanyat una singularitat i personalitat que el fa diferent, és un projecte col·lectiu fet per un grup de gent que ha construït tot un teixit», explica Turtós. I aquesta evolució que ha experimentat el festival ha permès que es converteixi en «un esdeveniment de ciutat, d’una població que està activa amb l’Altaveu», exposa l’alcadessa. La cita tindrà lloc del 8 al 10 de setembre en diferents espais de Sant Boi: la plaça de l’Ajunatment, Cal Ninyo i els Jardins de l’Ateneu Santboià.