El periodista Jordi Turtós serà el nou director del Festival Altaveu

Després de quedar-se sense director artístic amb la marxa d’Albert Puig, el Festival Altaveu ha escollit com a director a Jordi Turtós, periodista cultural i programador musical. Aposta per «una programació amb personalitat pròpia, nous discursos musicals i presència internacional».

El periodista Jordi Turtós prendrà el relleu d'Albert Puig com a director de l'Altaveu // Juan Miguel Morales - Altaveu

El periodista Jordi Turtós prendrà el relleu d’Albert Puig com a director de l’Altaveu // Juan Miguel Morales – Altaveu

El festival musical de Sant Boi, l’Altaveu, tornarà a tenir director artístic l’any que ve. El festival ha anunciat que serà Jordi Turtós, que igual que l’antic director, Albert Puig, és periodista musical. Turtós va formar part de l’històric programa musical Sputnik del canal 33. Fins fa un any va ser part de l’equip del programa cultural del canal: Tria 33. Actualment presenta a l’emissora barcelonina Betevé Ràdio el programa ‘Perifèries’ sobre músiques del món.

Fer de programador no li ve de nou: ha estat el director de la programació artística de festivals com el FIMPT de Vilanova i la Geltrú i el Mercè Música de la Festa Major de Barcelona. Per a Sant Boi s’ha proposat «fer que l’Altaveu tingui personalitat pròpia davant d’una saturació de festivals que comença a ser preocupant”.

A Turtós li interessa un fenomen que detecta en l’actualitat: “Les propostes artístiques de casa nostra estan canviant i cada vegada són millors, obrint-se a nous discursos»Unes propostes que es faran visibles a Sant Boi.

També buscarà un equilibri a l’hora de triar els artistes: farà un programa “que convidi a la curiositat i al descobriment, conjugant noms consagrats al costat d’altres de més emergents». El periodista vol «fugir dels excessos d’un mercat cada dia més homogeneïtzat i gris”.

Els noms d’altres països tindran més pes, dins la seva «voluntat d’obrir-se al món perquè hi passen moltes coses”. No obstant això, assegura que “mai deixaran de tenir un pes molt important els artistes catalans més interessants”.

En aquest sentit, el festival seguirà buscant grups revelació catalans mitjançant el concurs Altaveu Frontera, del qual Turtós va formar part precisament del jurat de la primera edició. De fet, l’edició d’aquest any acaba d’encarar la recta final amb la votació popular.

Recomanacions personalitzades