Sant Boi lluita contra el robatori de bicicletes incorporant-se al Biciregistro

La ciutat s’uneix a la iniciativa del Biciregistro que inclou els vehicles en una base de dades compartida entre policia i usuaris. 

Lluïsa Moret i Antoni Poveda signant el conveni // Ajuntament de Sant Boi

Amb la intenció de prevenir els robatoris de bicicletes, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i la Red de Ciudades per la Bicicleta han signat un conveni perquè la ciutat formi part del projecte Biciregistro.

Es tracta d’un sistema que, per set euros, registra els vehicles en una base de dades a la qual tenen accés la policia i els usuaris. Es vol «reduir el robatori de bicicletes i recuperar les que hagin estat sostretes», afirma el consistori a través d’un comunicat.

Les bicicletes són marcades amb una etiqueta que s’incorpora al quadre. A més, es grava el número de registre mitjançant un sistema «només visible amb llum ultravioleta», afirma l’Ajuntament. D’aquesta manera, la policia pot localitzar el propietari si recupera una bicicleta robada.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el president de la Red de Ciudades por la Bicicleta i vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), han estat els encarregats de signar el conveni. Sant Boi de Llobregat és soci fundador de la Red de Ciudades por la Bicicleta.

Recomanacions personalitzades