El govern reorganitza les regidories de cara al final del mandat

Dues regidores del PSC i dos d’ICV canvien les seves responsabilitats dins del cartipàs municipal. També ha canviat la direcció política de les empreses municipals. Segons l’Ajuntament, s’ha fet per «intensificar les prioritats de l’acció de govern fins al final del mandat».

Fotografia de tots els regidors que conformen el ple municipal // Ajuntament de Sant Boi

Fotografia de l’inici del mandat de tots els regidors que conformen el ple municipal // Arxiu — Ajuntament de Sant Boi

Des del dia 1 de juny, les regidores socialistes Salut González i Laura Solís, i els ecosocialistes Josep Puigdengolas i Ció Lerma han canviat les seves responsabilitats com a regidors de l’Ajuntament. L’objectiu del canvi és «reforçar algunes de les prioritats de govern», ha assegurat l’Ajuntament en un comunicat. La salut, la lluita contra el canvi climàtic i l’activitat agrària, així com el treball al carrer, són els eixos que s’han fixat per als dos anys que queden fins a les properes eleccions.

D’aquesta manera, Salut González (PSC) ha afegit a les seves responsabilitats anteriors com a regidora de Serveis Socials i Salut la coordinació de l’Àrea d’actuació política d’Igualtat i Drets Socials, passant a ser tinenta d’alcaldia d’Igualtat i Drets Socials.

La també socialista Laura Solís coordina a partir d’ara des d’Alcaldia els projectes estratègics del Pla de Govern i les polítiques d’Igualtat de gènere, i ha reforçat la seva acció al territori com a regidora del Districte Centre i Vinyets Molí Vell, «en coherència amb l’aposta municipal per la proximitat», indica l’Ajuntament. Ho compaginarà amb el càrrec que ja tenia de responsable d’Ocupació i Formació Ocupacional.

I a Iniciativa, després que Josep Puigdengolas anunciés que abandona la primera línia política i no es presentarà a les properes eleccions, Ció Lerma afegirà a la regidoria de Salut Pública i Tinença Responsable i Benestar dels Animals, que ja ocupava anteriorment, la regidoria de Política Agrària. D’aquesta manera, Puigdengolas, que es manté com a tinent d’alcaldia de Ciutat Sostenible, podrà «intensificar l’aposta política del govern municipal per la lluita contra el canvi climàtic», segons l’Ajuntament.

Canvis també a les empreses

Al mateix temps, ha fet un pas en la redefinició de les empreses municipals, que va començar municipalitzant d’alguns dels seus serveis. Ara, coincidint amb els canvis de regidories, s¡ha vinculat la direcció política de l’empresa CORESSA a les tinences d’alcaldia de referència dels serveis que presta.

D’aquesta manera, el responsable polític de CORESSA pel que fa a la neteja viària serà José Ángel Carcelén (PSC), tinent d’alcaldia de Territori i Desenvolupament Econòmic. I pel que fa a la recollida de residus serà Josep Puigdengolas, tinent d’alcaldia de Ciutat Sostenible. La direcció tècnica de les empreses municipals l’assumirà el coordinador general de l’Ajuntament, Josep Maria Farreras.

Aquests canvis permetran «una millor coordinació política i tècnica entre les empreses municipals i l’Ajuntament». Durant el ple municipal del mes de maig, on es van aprovar els canvis, el tinent d’alcalde de Governança i Qualitat Democràtica, Juan Antonio Tamayo, va explicar: «hem arribat a l’equador del mandat i és el moment oportú per reflexionar perquè puguem encarar la segona meitat donant compliment als compromisos polítics que va assumir l’Equip de govern». Alhora, els canvis serviran per avançar-se «en les millors condicions als reptes de futur que tenim com a ciutat», va defensar el regidor.

Recomanacions personalitzades