La botiga Aliments Solidaris fa un salt endavant amb un local el doble de gran

L’establiment que atén famílies de Sant Boi amb problemes per satisfer les necessitats bàsiques d’alimentació ha estrenat un local nou. S’ha traslladat al barri de Vinyets i Molí Vell doblant l’espai fins als 400 metres quadrats.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, va inaugurar la nova botiga // Ajuntament de Sant Boi

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, va inaugurar la nova botiga // Ajuntament de Sant Boi

Les persones més necessitades de Sant Boi de Llobregat tenen, des del 29 de maig, millors condicions per ser ateses a la botiga Aliments Solidaris. Aquest espai, que l’any passat va atendre 5.000 persones repartint 440.000 kg d’aliments, ara disposa d’un local de més de 400 metres quadrats al carrer de Mossèn Antoni Solanas, al barri de Vinyets i Molí Vell.

El local no només és més gran sinó que té més equipament. Ara compta amb més espai per a emmagatzematge, especialment de productes frescos, i un espai nou per a la manipulació dels aliments.

Segons l’Ajuntament, el trasllat permetrà «millorar la logística del servei i la distribució i col·locació dels aliments», a més de millorar les condicions de treball de les més de 100 persones voluntàries que col·laboren en el projecte.

El nou local va ser inaugurat el passat 29 de maig en un acte amb la presència de l’alcaldessa, Lluïsa Moret; el gerent de serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Muñoz; i el president de l’associació de voluntaris Aliments Solidaris, Miguel Ángel Calabria, a més de representants de les entitats Càritas Diocesana, Ajut al Quart Món i les esglésies evangèliques Llibertat i Rey de Reyes.

L’alcaldessa va agraïr «molt especialment la tasca desinteressada que fan en aquesta botiga els voluntaris i les voluntàries en l’acompanyament a les persones més vulnerables de la nostra ciutat».

També va afirmar que per fer front a les necessitats existents no només cal incrementar els recursos, sinó també «generar sistemes de gestió més eficaços i eficients, uns sistemes de gestió més respectuosos amb la dignitat de les persones i amb la seva autonomia».

Aliments Solidaris funciona des de l’any 2013 a Sant Boi per ajudar a pal·liar la situació de precarietat econòmica generada per la crisi en moltes famílies de la ciutat. La posada en marxa d’aquest projecte va reunir i optimitzar els esforços de les entitats dedicades a aquesta tasca, unificar els criteris d’accés i funcionament del servei i dignificar l’atenció, eliminant cues i apostant per substituir el concepte de ‘caritat’ pel de ‘servei públic’.

Recomanacions personalitzades