El Gran Recapte mobilitza als veïns però aconsegueix menys quantitat d’aliments

La campanya de recollida d’aliments anual es desinfla una mica respecte les passades edicions, i a Sant Boi ha s’aconsegueix recollir 47.500 quilos d’aliments. Tot i això, ha augmentat el nombre de voluntaris implicats en el projecte. 

gran-recapte

L’alcaldessa Lluïsa Moret amb voluntaris del Gran Recapte // Ajuntament de Sant Boi

El Gran Recapte, la campanya anual de recollida d’aliments que es fa per tot Catalunya, s’ha desinflat una mica i no ha aconseguit xifres d’altres anys. El mal temps i la coincidència amb una campanya comercial molt potent, com és el Black Friday, són algunes de les possibles explicacions a la davallada. A Sant Boi s’han recollit 47.500 quilos d’aliments, xifra notablement inferior que en passades edicions.

La recollida s’ha fet a 31 establiments comercials del municipi (Alcampo, Mercadona, Dia, Condis, Bonàrea, Caprabo,Spar, Lidl, Consum i De la Casa). En total s’han recollit 107 caixes plenes d’aliments amb uns 450 quilos cada una («banyeres»). 550 persones voluntàries han fet possible aquesta edició del Gran Recapte, una xifra de participants que sí que augmenta respecte anys passats.

Els aliments recollits seran destinats a les persones que ho necessiten a través de la Fundació del Banc dels Aliments de Barcelona i les entitats que en formen part, com la Botiga Aliments Solidaris de Sant Boi.

Recomanacions personalitzades