El Parc Sanitari Sant Joan de Déu rep una distinció de qualitat en el tracte als pacients

La fundació Cuidados Dignos ha reconegut al centre de Sant Boi i al d’Esplugues amb l’acreditació Libera-Dignos, que garanteix que els pacients són tractats amb dignitat i sense subjecció. Són els primers centres de tota Espanya a rebre aquesta certificació.

Responsables del parc sanitari amb l'acreditació "libera dignos" // PSSJD

Responsables del parc sanitari amb l’acreditació «libera dignos» // PSSJD

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat ha rebut un nou reconeixement a la seva tasca, en aquest cas per l’atenció als pacients. Conjuntament amb Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris d’Esplugues, ha obtingut, de la mà de la Fundación Cuidados Dignos l’acreditació «Libera -Dignos», que garanteix que el centre té un model de cura orientat a la qualitat de vida del pacient, a les no subjeccions, on s’evita qualsevol tipus de contenció.

Així, els centres són els primers en l’àmbit estatal que disposen d’aquesta certificació en l’àmbit sociosanitari. Segons ha informat el parc sanitari en un comunicat, en el model «Libera Dignos» el pacient és l’epicentre de tot el procés assistencial, la persona esdevé l’element més valuós: «la seva dignitat està per sobre de la resta de factors». El centre explica que des d’un primer moment es va optar per aquest model, buscant el capital humà expert, professional i altament qualificat.

Aquesta aposta inicial s’ha materialitzat, finalment, amb el resultat de 16 professionals de la institució, 4 per cada àmbit específic (salut mental, discapacitat intel·lectual, sociosanitari i Hospital General), que han estat acreditats oficialment com a formadors de la norma «Libera Care», tant per implementar la norma a nivell intern de la institució, com per exercir de formadors per a qualsevol institució interessada en implementar l’esmentada norma.

La Fundación Cuidados Dignos és l’entitat creadora i impulsora de la norma, en el seu origen, anomenada «Libera-Ger», donat que estava més focalitzada en l’àmbit estrictament residencial i geriàtric. L’evolució va derivar en la norma «Libera-Care», el paradigma de cures abans esmentat, sense subjeccions i amb cures individualitzades on preval el criteri del mateix pacient com a ens autònom.

Recomanacions personalitzades