Comencen les obres al carrer Primer de Maig amb la mirada escèptica dels veïns

L’enllaç entre el barri de Molí Nou – Ciutat Cooperativa i la carretera BV-2002 era una demanda de la plataforma de veïns Primer de Maig però creuen que tal i com es farà «millorarà poc la mobilitat al barri». En paral·lel, l’Ajuntament inicia un procés participatiu per decidir el sentit de circulació dels carrers adjacents.

Les obres permetran entrar al barri des de la carretera BV-2002 // Laia Pidelaserra

Les obres permetran entrar al barri des de la carretera BV-2002 // Laia Pidelaserra

Tal i com va anunciar el regidor de barri Javier López a Sant Boi Diari, les obres per obrir el carrer Primer de Maig s’han iniciat abans d’acabar l’any. Concretament s’està construint un vial d’accés al barri des de la carretera BV-2002, fins a la bifurcació dels carrers Primer de Maig i Joan Maragall.

L’obra la costeja la Diputació de Barcelona (que és la propietària de la via), amb una inversió de 131.000 euros. D’aquesta manera, Molí Nou – Ciutat Cooperativa recupera la mobilitat per aquest carrer, després que la construcció de la rotonda de Frederic Mompou obligués a deixar Primer de Maig sense sortida.

L’obertura d’aquest carrer era una demanda veïnal que va esdevenir en reivindicació. La Plataforma de Veïns Primer de Maig, però, veu amb escepticisme l’obertura del carrer, ja que des del primer moment ells han demanat que Primer de Maig fos una via d’entrada i sortida.

«Creiem que la solució que s’està portant a terme és insuficient, que suposa una despesa massa important pel poc que millorarà la mobilitat al barri i que mai s’han fet els esforços suficients com per a buscar una altra alternativa», explica a aquesta redacció Raül Martínez, membre de la plataforma.

«Tots els veïns estem d’acord en que això no s’hauria d’haver produït mai i que ha suposat un desgast important per a les persones, els comerços i la confiança en les administracions», assenyala Martínez, que assegura que des de la plataforma estaran ametents perquè es compleixin els terminis de les obres i «per tal que una cosa així no es torni a repetir, ni a Ciutat Cooperativa ni enlloc».

Per la seva banda, l’Ajuntament ha volgut agraïr als veïns del barri «la seva col·laboració en la recerca de solucions i per la paciència en la demora». En un comunicat, el consistori es referma en la posició que obrir el carrer Primer de Maig només d’entrada al barri «ha estat l’única solució viable després d’haver-se descartat altres projectes per no ajustar-se als requisits tècnics i legals en matèria de seguretat viària», i assenyala que la proposta es va traslladar al Consell de Barri, que la va acceptar.

A més, ha convocat a tots els veïns a una reunió informativa on explicarà el nou procés participatiu per tal de parlar de la mobilitat de la zona. Segons el consistori, l’obertura de Primer de Maig «genera una nova oportunitat de millora de la mobilitat al barri que l’Ajuntament vol debatre amb els veïns i veïnes». Des de la Plataforma de Veïns Primer de Maig es veu amb bons ulls que es consulti a la ciutadania, però lamenten que no es fes «en el seu moment, ja que no ens hauríem trobat amb aquest problema i el barri i els seus veïns no haurien patit aquest desgast tan gran».

Plànol del nou accés de Primer de Maig // Ajuntament de Sant Boi

Plànol del nou accés de Primer de Maig // Ajuntament de Sant Boi

Recomanacions personalitzades