Manel Esteller rep el Premi Internacional Catalunya per la seva lluita contra el càncer

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lliurat el XXVIII Premi Internacional Catalunya al metge santboià Manel Esteller, juntament amb els doctors Josep Baselga i Joan Massagué, en reconeixement a la seva tasca per vèncer el càncer i els seus «mèrits científics reconeguts a nivell mundial».

Esteller, juntament amb Baselga i Masseguer, i el president Puigdemont // Generalitat de Catalunya.jpg

Esteller, juntament amb Baselga i Massagué, i el president Puigdemont // Generalitat de Catalunya.jpg

El metge santboià Manel Esteller ha tornat a ser reconegut per la seva tasca en la lluita contra el càncer. Després de rebre la medalla d’honor del Parlament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li ha lliurat el Premi Internacional Catalunya, juntament amb els oncòlegs Joan Massagué i Josep Baselga. Puigdemont ha felicitat els tres guardonats afirmant que “els mèrits científics dels tres doctors són àmpliament coneguts i reconeguts a casa, però sobretot a nivell mundial”.

Esteller ha agraït el premi i ha posat en valor que des de Catalunya “es tingui en compte la recerca, que es reconegui la investigació com un valor destacat d’un país”. Esteller és especialista en l’epigenètica, que tracta sobre la influència d’elements externs sobre la genètica de les persones, i que explica, per exemple, perquè algunes persones desenvolupen o hereten malalties i altres no. Amb aquesta informació, es poden combatre tumors de manera molt més precisa. Amb el seu equip ha creat un test per identificar el 87% dels càncers d’origen desconegut.

Per la seva banda, el president ha posat en relleu les dades de supervivència de les persones que pateixen càncer i ha subratllat que en 30 anys s’ha passat del 35% al 51% en els homes, i del 49% al 61% en les dones. Ha explicat que aquesta evolució favorable és deguda a les millores terapèutiques i als programes de detecció precoç, i ha volgut posar en valor el sistema de salut públic.

Recomanacions personalitzades