Manel Esteller rep la medalla d’honor del Parlament

El Parlament ha lliurat la medalla d’honor al metge i investigador santboià Manel Esteller per la importància de la recerca a Catalunya i la seva contribució a la lluita contra el càncer. Esteller ha fet una crida a garantir el talent i la formació de les generacions futures.

Esteller durant la seva intervenció un cop ha rebut la medalla - Parlament de Catalunya

Esteller durant la seva intervenció un cop ha rebut la medalla – Parlament de Catalunya

La mesa del Parlament va acordar per unanimitat el juliol atorgar la distinció a Esteller com a reconeixement de la seva «tasca d’investigació i els èxits assolits en la seva lluita contra el càncer humà»  i per «l’aportació al progrés col·lectiu que ha significat l’aplicació de les seves investigacions». Coincidint amb els actes de la Diada, el Parlament va lliurar la medalla d’honor en categoria d’or al metge santboià.

Esteller va agrair la distinció i va destacar la importància de la recerca i de la formació de les futures generacions, perquè encara «hi ha problemes molt greus de salut». «Jo continuaré investigant. És el que sé fer i és el que m’agrada», però també va voler advertir que la seva tasca necessitarà una continuïtat: «Si us plau, posem avui les bases d’una societat basada en l’educació i el coneixement», va afirmar.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va aprofitar per treure pit i fer una analogia de la societat catalana lligada amb els èxits de persones com Manel Esteller. «Quan ens preguntem quina mena de gent som els catalans, ens agrada que se’ns reconegui com un poble que és capaç de fer aportacions rellevants en el canvi i el progrés de la humanitat», va concloure. El President tornarà a veure a Manel Esteller ben aviat. El proper 25 d’octubre li farà entrega del Premi Internacional Catalunya.

A l’acte hi va assistir l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i una nodrida representació del consistori d’aquesta ciutat. Manel Esteller és un dels metges i investigadors catalans més reconeguts mundialment per la seva lluita contra el càncer. Actualment és el director del programa d’epigenètica i biologia del càncer de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge, professor de genètica a la Universitat de Barcelona, professor d’investigació a la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats i president de la Societat d’Epigenètica, d’àmbit internacional.

Recomanacions personalitzades