Manel Esteller també guanya el Premi Internacional Catalunya

Després que el Parlament de Catalunya hagi decidit otorgar-li la medalla d’or de la institució, ara és el president de la Generalitat el que reconeix la tasca del metge de Sant Boi, conjuntament amb els doctors Josep Baselga i Joan Massagué, dedicats a la lluita contra el càncer.

El doctor santboià rebrà a l'octubre el Premi Internacional Catalunya // Universitat de Barcelona

El doctor santboià rebrà a l’octubre el Premi Internacional Catalunya // Universitat de Barcelona

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que els doctors Manel Esteller, Josep Baselga i Joan Massagué han estat els guanyadors del XXVIII Premi Internacional Catalunya “per la seva revolucionària tasca, especialment en la recerca oncològica, amb la qual han contribuït significativament a l’avenç de la biomedicina mundial”. La doctora Anna Veiga, que ha parlat en nom del jurat, ha posat en valor que els tres especialistes “han contribuït de manera decisiva a intentar combatre malalties que són les primeres causes de mortalitat”.

Estaller, que fa uns dies va saber que serà reconegut amb la medalla d’or del Parlament, rebrà el Premi Internacional en un acte solemne, presidit pel cap del Govern, el pròxim 25 d’octubre a les 19 hores al Palau de la Generalitat. El de Sant Boi ha vist, així, reconeguda doblement la seva tasca i li espera una tardor plena de premis i actes.

El Premi Internacional Catalunya, creat per la Generalitat el 1989, es concedeix anualment a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. En la convocatòria d’enguany han concorregut un total de 138 candidatures provinents de 57 països, presentades per 246 institucions i pels mateixos membres del jurat. L’any passat va ser guardonada amb el Premi l’antropòloga i primatòloga britànica Jane Goodall.

Recomanacions personalitzades