Sant Boi facilita els tràmits per dur a terme una activitat econòmica a la ciutat

L’Ajuntament de Sant Boi s’ha adherit finalment a la Finestreta Única Empresarial, un nou sistema de gestió que comporta la possibilitat de fer de manera electrònica i centralitzada tots els tràmits necessaris per dur a terme una activitat econòmica a la ciutat.

Imatge del portal web de la Finestreta única Empresarial // Ajuntament de Sant Boi

Imatge del portal web de la Finestreta única Empresarial // Ajuntament de Sant Boi

El ple municipal va aprovar per unanimitat l’adhesió de Sant Boi a la Finestreta Única Empresarial després que la patronal Cecot advertís que era dels darrers municipis a sumar-s’hi. La Finestreta Única permetrà agilitzar i simplificar qualsevol tràmit que es vulgui dur a terme per realitzar una activitat econòmica a la ciutat.

Fins ara aquests tràmits només es podien fer de manera presencial a l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP). A partir de la pròxima tardor hi haurà la possibilitat de fer-los virtualment, des de l’apartat de tràmits del web municipal o des del Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya.

En total, es preveu que en un primer moment s’hi puguin realitzar fins a tretze tràmits diferents, entre els quals la declaració responsable d’obertura, la consulta prèvia sobre la classificació de l’activitat, la llicència ambiental, l’informe previ en matèria d’incendis o el canvi de titularitat de l’activitat.

La Finestreta Única Empresarial és un requisit de la Llei 16/2015 de simplificació de l’activitat administrativa. L’Administració de la Generalitat i els governs locals de Catalunya hi treballen en xarxa per reduir i simplificar els tràmits i els procediments que cal fer per posar en marxa un negoci i fer-lo créixer, amb independència de quina en sigui l’administració responsable.

Recomanacions personalitzades