La vintena edició del Barrejant omple Sant Boi de pau i solidaritat

La festa de la solidaritat i la multiculturalitat de Sant Boi fa 20 anys trencant fronteres i prejudicis. La renovada fira d’entitats, les actuacions musicals i la presència dels Defensors dels Drets Humans, plats forts de l’edició d’enguany.

Cartell del Barrejant 2016 // Ajuntament de Sant Boi

Cartell del Barrejant 2016 // Ajuntament de Sant Boi

Barrejant, la trobada de la solidaritat de Sant Boi, celebra aquest 2016 els 20 anys de la primera edició. La trobada comença avui i finalitza el diumenge 2 d’octubre. Els escenaris de la celebració son Can Massallera, L’Olivera i la plaça Teresa Valls i Diví. Una exposició de carrer (amb un recull de totes les edicions des de 1996) i la projecció d’un documental amb els testimonis d’algunes de les persones que hi han participat durant aquests anys formaran part de l’aniversari.

L’acte inaugural del Barrejant comptarà amb la participació de Jeison Castaño Jeihhco, un activista colombià per la pau a les comunes de Medellín que participa enguany al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans 2016. A través del hip-hop, Jeihhco impulsa el treball amb joves, molts dels quals han estat desplaçats pel conflicte armat, per oferir-los alternatives de vida que no passin per la violència armada. A l’acte també hi assistiran altres defensors i defensores de drets humans d’aquesta edició.

Entre les moltes activitats previstes per aquesta vintena edició del Barrejant hi ha l’actuació del grup Africa Colours, una interessant fusió de cultures musicals; The Balcony Players, un grup que combina la música tradicional gypsy, klezmer i folk d’arreu del món; l’espectacle de foc 20 anys de Barrejant, a càrrec dels Diables de Casablanca; del concert d’Aziza Brahim, cantant sahrauí nascuda als camps de refugiats de Tinduf (Algèria), i l’espectacle Post-clàssic, a càrrec del pallasso Tortell Poltrona.

Una de les novetats d’aquest any és el redisseny de la fira d’entitats, fruit d’un procés participatiu en el qual  es va redefinir l’espai i la distribució de la fira. La fira comptarà amb l’espai CafèCooperació, un lloc de reflexió sobre com ha de ser la política de cooperació a Sant Boi. Aquest punt de trobada permetrà recollir aportacions per a l’elaboració el nou Pla Director de Cooperació.

Recomanacions personalitzades