Comença una nova edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

El projecte impulsat per l’Ajuntament de Sant Boi arriba a la quarta edició, on enguany hi participen 23 municipis de l’Àrea Metropolitana. Els activistes pels Drets Humans participaran en la trobada del Barrejant i el Fòrum d’Alumnes Defensors i Defensores dels Drets Humans.

Acte de presentació de l'edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans // Ajuntament de Sant Boi

Acte de presentació de l’edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans // Ajuntament de Sant Boi

Ja s’ha iniciat una nova edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. En els propers dies els 9 activistes humanitaris convidats donaran a conèixer la seva feina per conscienciar la població de Sant Boi i de les ciutats participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en el dia a dia.

El programa d’activitats dels defensors i defensores dels drets humans es desenvoluparà al llarg dels propers 12 dies. A Sant Boi, els actes en que participen el defensors i defensores es concentraran en el cap de setmana del Barrejant i en els del Fòrum d’Alumnes Defensors i Defensores dels Drets Humans que tindran lloc el dilluns 3 i el dimarts 4 d’octubre, amb la participació de més de 900 alumnes.

Amb la singularitat que l’actual edició de la festa solidària del Barrejant fa 20 anys, un dels activistes en participarà en la inauguració. Es tracta de Jeison Castaño, un colombià que a través de la música hip-hop denuncia la vulneració dels drets humans en especial als barris més humils de les ciutats colombianes, i en concret de Medellín.

Més enllà de la ciutat, els defensors i defensores del Drets Humans participaran en més de cent activitats: des de xerrades, reunions amb diverses autoritats catalanes (Parlament de Catalunya, Síndic de Greuges i altres), entrevistes de premsa, actes amb joves, etc.

Els jardins de Can Torrents van acollir l’acte de benvinguda al projecte, que va presentar la tinenta d’alcalde Alba Martínez, i que va comptar amb la participació de nombrosos agents polítics i socials de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La novetat d’aquest any és que als 15 municipis inicials s’han incorporat 8 ajuntaments de municipis de menys de 25.000 habitants de l’AMB. El projecte compta amb la participació d’altres organismes i associacions fins a un total de 32 entitats participants.

Recomanacions personalitzades