Els jutjats de Sant Boi s’amplien i es transformen en Oficina Judicial

Amb la incorporació de tres funcionaris més, a partir de la setmana que ve els jutjats de la ciutat veuran ampliats els seus serveis de cara al ciutadà i el suport a l’execució de sentències dels jutges. Seran la novena Oficina Judicial que es posa en marxa a Catalunya.

El conseller de Justicia, Carles Mundó, també s'ha entrevistat amb l'alcaldessa Lluïsa Moret // Generalitat de Catalunya

El conseller de Justícia, Carles Mundó, també s’ha entrevistat amb l’alcaldessa Lluïsa Moret // Generalitat de Catalunya

Els jutjats de Sant Boi ampliaran els seus serveis al ciutadà a partir del dilluns vinent, quan entrarà en funcionament la nova organització d’Oficina Judicial. S’ha ampliat la plantilla amb tres funcionaris del cos de tramitació processal i administrativa. Ara en total són 74 persones, entre jutges, fiscals, lletrats, advocats fiscals, funcionaris i forenses que treballen als jutjats de Sant Boi. A banda de reforçar l’atenció al ciutadà, l’augment de treballadors permetrà l’entrada en funcionament d’un servei d’execució, perquè es facin efectives d’una manera més ràpida i àgil les decisions judicials, com ara els pagaments després de judicis per reclamació de deutes.

D’acord amb aquesta nova manera de treballar, el ciutadà és rebut primer de tot per un servei d’atenció, perquè sàpiga on s’ha d’adreçar si necessita un document del Registre Civil, si vol interposar una denúncia, si s’ha de sotmetre a un reconeixement forense o si està citat com a testimoni en un judici. La resta del personal judicial s’organitza per tasques especialitzades en un espai compartit de tramitació i gestió per donar servei als jutges, que s’encarreguen de la resolució de procediments civils i penals.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha visitat les instal·lacions dels jutjats de Sant Boi i ha declarat que la posada en marxa de l’Oficina Judicial «és un pas més que fa avançar en la modernització de la justícia a Catalunya”. Mundó ha subratllat es tracta de fer tot el possible perquè la justícia sigui “més eficaç i, per tant, més justa”.

L’entrada en funcionament de l’Oficina Judicial ha coincidit amb la publicació per part del Ministeri d’Interior del balanç de la criminalitat dels sis primers mesos de l’any, que mostren com Sant Boi es continua mantenint per sota de la mitjana de delictes que la resta de municipis de l’entorn.

Sant Boi dóna servei a quatre municipis del partit judicial (Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló) i a una població total de 100.113 habitants.

Recomanacions personalitzades