Tornada a l’escola amb menys alumnes i classes d’educació infantil

Les retallades de la Generalitat deixen sense una línia de P3 a l’escola Barrufet i forcen a l’Escola Ciutat Cooperativa a ajuntar dos cursos de segon cicle de preescolar. L’Ajuntament es reunirà amb els serveis territorials d’Ensenyament per començar a planificar el proper curs.

L'Escola Ciutat Cooperativa tindrà una classe conjunta de P3 i P4 // Escola Ciutat Cooperativa

L’Escola Ciutat Cooperativa tindrà una classe conjunta de P3 i P4 // Escola Ciutat Cooperativa

Les preinscripcions per l’actual curs 2016-2017 van ser tot un mal de cap per famílies, Ajuntament i centres escolars degut als plans del departament d’Ensenyament de la Generalitat de reduir deu línies de P3 en els propers anys a la ciutat. Del pla inicial per aquest curs de suprimir-ne cinc, el procés de preinscripció ha fet que siguin només dues escoles les que han patit les retallades.

L’escola Parellada i l’escola Rafael Casanova, que eren les ques es trobaven en el punt de mira, recuperen les dues línies inicials i és l’escola Barrufet la que perd una línia de les dues que ofertava inicialment.

A més, l’escola Ciutat Cooperativa tindrà un grup de preescolar on s’integraran els alumnes dels dos cursos inicials de segon cicle d’educació infantil. El resultat final del procés, doncs, és que hi ha una oferta final de 34 grups de P3 amb un total de 775 alumnes escolaritzats. Això suposa la disminució d’un grup de l’oferta pública total i menys de 50 alumnes totals a aquesta etapa.

L’Ajuntament ha volgut recalcar que l’oferta privada concertada es manté amb la mateixa oferta que el curs anterior, a l’espera de la situació d’escolarització a finals de setembre.

La tinent d’alcalde d’educació, Alba Martínez, ha explicat a Sant Boi Diari que no comparteixen la decisió del departament d’Ensenyament i que, en comptes de tancar línies l’aposta municipal és per la baixada de ràtios d’alumne per aula. Paral·lelament, Martínez ha confirmat que ens uns mesos començaran les converses amb Ensenyament “per planificar el proper curs i defensar els criteris qualitatius per sobre dels demogràfics o econòmics”.

Recomanacions personalitzades