Sant Boi pot perdre dues línies de P3 el curs vinent

El departament d’Ensenyament té la intenció de reduir de 35 a 33 les línies de P3 a la ciutat. L’Ajuntament ha anunciat que la intenció inicial era suprimir cinc línies i mostra una «profunda preocupació» pel futur ja que preveu més retallades en els propers anys.

Noves retallades en ensenyament a la ciutat // Ajuntament de Sant Boi

Noves retallades en ensenyament a la ciutat // Ajuntament de Sant Boi

El departament d’Ensenyament de la Generalitat va fet arribar a l’ajuntament de Sant Boi una proposta de reducció de línies de P3 pel curs 2016-2017, que implicava que la ciutat en perdés cinc. Després de la negociació que encara està en actiu entre Generalitat i Ajuntament, s’ha arribat a una proposta de retallada de dues línies, a les escoles Parellada i Rafael Casanova.

Amb procediment d’urgència, l’equip de govern (PSC i ICV) van presentar una moció al ple municipal de rebuig al tancament d’aules i línies de P3 i en defensa d’una educació digna i igualitària. La regidora d’Educació, Alba Martínez, va advertir que «Sant Boi ha de fer front novament als atacs a l’escola pública» i va explicar que aquesta política de retallades «marca una tendència que s’agreujarà en el futur«. El problema és extensiu a altres municipis del Baix Llobregat, que es troben en la mateixa situació.

Degoteig de tancaments a quatre anys vista

La regidora va confirmar que en els darrers nou anys a la ciutat hi ha hagut un 15% menys de naixements, fet que justifica en part la decisió d’Ensenyament. Però per altra banda l’equip de govern posa de manifest que «només es tenen en compte per prendre decisions criteris demogràfics i econòmics, i no pas criteris de qualitat i igualtat«. En aquest sentit l’alcaldessa, Lluïsa Moret, va plantejar que «ara seria un bon moment per replantajar-se l’actual model educatiu i basar-lo amb els valors de la cohesió social i la igualtat d’oportunitats«. La moció, presentada pels partits de l’equip de govern, va rebre el suport de tots els grups municipals excepte el de CiU, que es va abstenir.

L’Ajuntament de Sant Boi ha confirmat que es mantenen els contactes amb el departament d’Ensenyament i que aquesta mateixa setmana es produirà una nova reunió amb la comunitat educativa local en el marc de la Comissió de Planificació del Consell Escolar Municipal. Sobre la taula hi ha una proposta de reduir fins a 10 línies de P3 en els propers quatre anys. L’Ajuntament rebutja aquest escenari de totes totes i proposa una reducció de ràtios fins a 20 alumnes per aula per poder mantenir les plantilles actuals dels centres. De moment la preinscripció comença al mes de febrer i la ciutat comptarà amb dues línies menys de preescolar.

Recomanacions personalitzades