600 joves es beneficiaran del projecte Suport a l’Estudi durant l’estiu

L’Ajuntament oferirà al juliol espais d’estudi tutelats a 600 alumnes d’ESO i batxillerat que es presentaran a les proves extraordinàries de setembre, tant a centres de secundària com a les PAU.

El projecte Suport a l'estudi s'allarga durant l'estiu // Ajuntament de Sant Boi

El projecte Suport a l’estudi s’allarga durant l’estiu // Ajuntament de Sant Boi

El servei de Suport a l’Estudi tindrà continuïtat durant els mesos estivals. L’Ajuntament assenyala que servirà per treballar la realització dels dossiers que han de lliurar els alumnes quan es presentin a les proves extraordinàries, tot posant en pràctica les tècniques d’estudi necessàries.

El professorat ajudarà a preparar els exàmens de selectivitat mitjançant tècniques de preparació i planificació d’exàmens i la realització de proves d’anys anteriors. Així mateix, treballaran amb alumnat que necessiti recuperar assignatures de l’ESO. Cada professional donarà suport a un màxim de 10 alumnes. Les inscripcions es poden fer del 27 al 30 de juny (prèviament, del 13 al 18 de juny per a l’alumnat que ja participa).

El servei es durà a terme, en col·laboració amb els centres de secundària participants al projecte, a dos equipaments municipals, Can Massallera i L’Olivera. A cada equipament hi haurà dos espais: un àmbit de treball col·lectiu i de resolució de dubtes al qual es destinaran sis professionals (tres a Can Massallera i tres més a L’Olivera) i un «espai silenci» per a estudi individual o per acabar les tasques iniciades a la sessió de tutoria on hi haurà un professional.

L’Ajuntament va contractar el passat mes de març a 10 professors mitjançant fons per a plans d’ocupació provinents de l’AMB (dins de l’ampliació del Pla de suport als municipis 2014-2015). L’objectiu d’aquestes contractacions, amb una durada de sis mesos (de març a agost de 2016), és ajudar a l’èxit escolar de l’alumnat participant perquè, amb aquest suport, puguessin superar els curs actual.

Recomanacions personalitzades