El Parlament de Catalunya insta al Govern a no tancar cap línia de P3 al Baix Llobregat

Tots els grups parlamentaris excepte Junts pel Sí es mostren favorables a que en el curs esocolar 2016-2017 no es tanqui cap línia de P3 de manera unilateral i que, a més, es redueixi la ràtio d’alumnes per aula i es mantinguin les plantilles. A Sant Boi de Llobregat el departament d’Ensenyament preveia la supressió de dues línies pel curs vinent, i de cinc en els propers anys.

La comunitat educativa està en contra de les retallades de línies de P3 // Marc Pidelaserra

La comunitat educativa està en contra de les retallades de línies de P3 // Marc Pidelaserra

El ple del Parlament ha aprovat una proposta de resolució sobre el sistema educatiu al Baix Llobregat en que s’insta al Govern de la Generalitat a incrementar els recursos en despesa educativa, a no suprimir cap aula de P3 de manera unilateral tot i la davallada de natalitat i a reduir la ràtio de nombre d’alumnes per aula. Li han donat suport tots els grups parlamentaris excepte el de Junts pel Sí (CDC + ERC). Ara és responsabilitat del Govern complir amb el text aprovat o no.

La proposta es basa en una moció aprovada pel Parlament on s’assenyala que s’han d’incrementar progressivament els recursos destinats al sistema educatiu, fins a «situar la despesa educativa com a mínim en el 6% del Producte Interior Brut els propers cinc anys«. També s’insta a la Generalitat a que «no suprimeixi cap línia de manera unilateral» i la força a mantenir sempre un diàleg amb els ens locals i les respectives comunitats educatives. També s’indica que totes les línies de P3 s’han d’oferir en el procés de preinscripció. A més de reconsiderar l’oferta educativa pels propers cursos, s’insta al govern a reduir la ràtio d’alumnes per classe per al proper curs, «i en especial als grups de P3 de centres situats en entorns d’alta complexitat«.

Aquestes mesures són les que tan Ajuntament com la comunitat educativa de Sant Boi han reclamat des d’un principi, quan el departament d’Ensenyament els va comunicar la seva voluntat de suprimir dues línies de P3 pel proper curs, i un total de cinc línies en aquest mandat. La regidora d’Educació a l’Ajuntament de Sant Boi, Alba Martínez, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació d’aquesta proposta, i assegura que el pla d’Ensenyament de tancar línies «afavoreix la concertada, disminueix la qualitat de l’educació pública i empitjora les condicions laborals dels treballadors públics«. Ara per ara els plans de la Generalitat continuen endavant i s’haurà de veure si amb aquesta proposta de resolució es poden finalment mantenir les dues classes en risc d’extinció al municipi.

Recomanacions personalitzades